Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Cvičení "Heroltovice 2011"

Olomoucký kraj - Dne 11. 11. 2011 proběhlo na zalesněném území v katastru obce Heroltovice v blízkosti Vojenského výcvikového prostoru Libavá taktické cvičení Pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.  

V součinnosti s policisty se na cvičné pátrací akci podíleli příslušníci Městské policie Olomouc a dále piloti 23. vrtulníkové základny letectva Dr. Edvarda Beneše, Armády České republiky.

Hlavním cílem cvičení byla taktická a strategická příprava policistů při pátrání po pohřešovaných osobách, které se ztratily na rozsáhlém a zalesněném území. Důležitým kritériem pro úspěšné vypátrání osob byla přesná koordinace policejních sil v zalesněném terénu, která byla řízena ze speciálního vozidla tzv. Mobilního komunikačního a koordinačního centra.

V průběhu simulované pátrací akce, kterou připravili a vyhodnocovali příslušníci Odboru služební přípravy Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, si policisté vyzkoušeli práci s mapou za pomoci GPS lokátorů, zásady poskytnutí první pomoci a dále transport zraněných osob z nepřístupného terénu.

Fotogalerie

por. Mgr. Michal Pižurin
14. 11. 2011
 

vytisknout  e-mailem