Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Cvičení "POLYTRAUMA 2008"

Pardubické letiště bylo plné záchranářů 

   Ve středu 17. září 2008 proběhlo v Pardubicích taktické cvičení s názvem "POLYTRAUMA 2008". Cvičení bylo schváleno Bezpečnostní radou Pardubického kraje a mělo prověřit traumatologické plány a systém tzv. třídících karet. Jednalo se vlastně o simulovanou nehodu dopravního letadla s téměř stovkou lidí na palubě. Ten, kdo nevěděl, že již předem avizované cvičení na pardubickém letišti probíhá, byl zřejmě překvapen, neboť  se asi od desíti hodin dopoledne  Pardubicemi linulo houkání sirén a sanitní vozy brázdily ulice města sem a tam.

   I když to bylo cvičení především Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, nemocnice a vojenského hasičského sboru, policie byla požádána o součinnost při pátrání po cestujících z havarovaného letadla. Celá akce byla jistě přínosem nejen pro zdravotnický sektor a prověření traumatologických plánů, ale i pro celý integrovaný záchranný systém, neboť nikdy nemůžeme předvídat, co se může stát.

   Přejme si, abychom se i nadále potkávali vždy jen u taktických cvičení a ne u skutečných tragických událostí. Komplexní a jistě velmi zajímavé zpravodajství z celé akce naleznete zřejmě na stránkách krajského úřadu, neboť ten měl nad celou věcí organizační záštitu. Ve fotogalerii naleznete několik málo fotografií z místa zásahu.

vytisknout  e-mailem