Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cvičení se záchranáři

ZLÍNSKO: Instruktoři procvičovali poskytování první pomoci. 

Situace se obrátila. Instruktoři střelecké, zdravotní a taktické přípravy, kteří každý den cvičí s policisty a učí je střílet a zasahovat v různých nebezpečných situacích, do kterých se v rámci služby mohou dostat, se tentokrát sami školili. Pomáhali jim v tom zdravotničtí záchranáři a učili je poskytovat první pomoc zraněným osobám.

Ve středu 22. února 2023 absolvovali instruktoři Krajského ředitelství policie Zlínského kraje služební přípravy v prostorách Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně ověřovací cvičení v poskytování první pomoci. S profesionálními záchranáři Vzdělávacího a výcvikového střediska Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje také nacvičovali možnosti předcházení a následné ošetření zdravotních komplikací, které mohou vzniknout při zákroku policistů. Vyzkoušeli si různé modelové situace, jež mohou v rámci služby reálně nastat.

Nabyté znalosti a dovednosti instruktoři využijí při zkvalitnění výcviku policistů krajského ředitelství. Tento výcvik navazoval na dlouhodobou spolupráci mezi oběma složkami integrovaného záchranného systému.   

https://youtu.be/XMpE2Auey2o

24. února 2023, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem