Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení severočeské pořádkové jednotky

Včera proběhlo na bývalém vojenském letišti v Hradčanech na Mimoňsku tematické cvičení pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Severočeského kraje, kterého se zúčastnily přes tři stovky policistů. 

PJ SČ

Pořádkové jednotky zde nacvičovaly taktické postupy jednotlivých zákroků proti extremistickým skupinám narušujícím veřejný pořádek. Policisté se pro podmínky simulovaného boje od sebe odlišili oblečením, na pořádkové jednotky a dvě skupiny narušitelů veřejného pořádku z řad pravicových extremistů a radikálních anarchistů. Posledně dvě jmenované skupiny pak na sebe útočily vzájemně a také napadaly i policisty, jejichž úkolem bylo extremisty od anarchistů oddělit, eliminovat v davu nebezpečné pachatele a znovuobnovit veřejný pořádek. Vzduchem létaly kameny, zápalné lahve i nadávky, tak jak to bývá při skutečných zákrocích, kterých poslední dobou zejména v Severočeském regionu neustále přibývá. Policisté si takto nacvičují nejen taktiku činností jednotlivých jednotek, ale také zvládání psychické stránky bojových situací.

Cvičení se zúčastnili i členové antikonfliktního týmu, jejichž nasazení se již stalo součástí bezpečnostních opatření na podobných skutečných akcích. Na místě simulovaně zasahovali také zdravotníci, kteří na opravdových, ale i na nácvikových akcích nesmějí chybět.

por. Bc. Ivana Baláková

 

 

vytisknout  e-mailem