Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cvikovští policisté dopadli trojici mladíků, která chtěla odcizit Škodu Octavii

ČESKOLIPSKO - V neděli kolem jedné hodiny ranní dopadli policisté z obvodního oddělení ve Cvikově trojici pachatelů, kteří se pokusili v obci Svor - Rousínov na parkovišti před restaurací Milštejn odcizit vozidlo Škoda Octavia. 

Výbornou práci odvedli v neděli policisté z obvodního oddělení ve Cvikově na Českolipsku. Těm se kolem jedné hodiny ranní podařilo zadržet trojici pachatelů, kteří se pokusili odcizit vozidlo Škoda Octavia červené barvy zaparkované v obci Svor - Rousínov před restaurací Milštějn. Trojice mladíků ve věku 20, 21 a 23 let, všichni pocházející z Děčínska měli při krádeži rozdělené dobře svoje role. Jednadvacetiletý mladík čekal připravený ve svém vlastním vozidle jako řidič pro odvoz dvou dalších pachatelů z místa krádeže. Zbylí dva mladíci, 20letý a 23letý vnikli po násilném překonání zámku dveří řidiče do vozidla, kde se uvnitř dále pokusili o rozlomení spínací skříňky. Netušili však, že majitel má své vozidlo zabezpečeno proti krádežím zamykacím systémem řadící páky. Toto zabezepčení mladíky odradilo v pokračování krádeže a vozidlo opustili. Z místa odešli ve směru ke svému vozidlu. Odjet však již z místa nestihli, neboť je na místě zadrželi policejní hlídky. Policisté u mladíků zajistili i nářadí, které používali k páchání trestné činnosti. Nejmladší z trojice mladíků si přeci jen z vozidla Škody Octavie něco odnesl. Jednalo se o reflexní vestu v hodnotě necelých 50 korun. V případě, že by se mladíkům podařilo vozidlo odcizit, vznikla by jeho majiteli škoda za 150 tisíc korun. Díky dobře odvedené práci policistů majitel nepřišel o své vozidlo, přesto ho však oprava poškozených částí vozidla bude stát okolo 25 tisíc korun.

Cvikovští policisté mladíky zadrželi a českolipští kriminalisté jim ještě téhož dne sdělili obvinění ze spáchání přečinu poškození cizí věci  ve spolupachatelství, dále 21letému a 23letému mladíkovi ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu ve spolupachatelství a nejmladšímu z nich ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství, za které jim nyní hrozí až pětileté vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
28. dubna 2014

 

vytisknout  e-mailem