Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Cyklista okrádal chodce

Během včerejšího dne došlo hned ke třem případům krádeží kabelek v Olomouci neznámým cyklistou.  

K prvnímu případu došlo včera kolem 15té hodiny na ulici Bořivojova v Olomouci. V době, kdy po této ulici procházela žena, projížděl ulicí muž na jízdním kole. Ženě strhl z ramene kabelku, v níž se nacházely doklady, mobilní telefon i peníze. Žena vyčíslila způsobenou škodu na 4 tisíce korun.

Včera kolem dvacáté hodiny šla další žena po ulici Kmochova. Poblíž křižovatky s ulicí Třída Svornosti ji zezadu dojel na kole neznámý mladík a z levého předloktí jí vytrhl dámskou kabelku. Poškozená se vydala směrem, kterým mladík ujel a na ulici Foerstrova uviděla muže, který jí kabelku odcizil. Jednalo se o mladíka stáří asi 18 let, výška 185 cm, štíhlé postavy, hnědé a krátce střižené vlasy, hnědé oči, hladce oholen, mluvící česky bez přízvuku či vady, jeho oblečení bylo červené barvy. Podezřelý mladík právě předával ukradenou kabelku do batohu jinému mladíkovi (popis: stáří asi 18 let, výška asi 160 až 170 cm, drobné, hubené postavy, oblečen do tmavé bundy s kapucí). Poškozená žena mladíky vyzvala k vrácení kabelky, kdy jeden z mladíků utekl a ten co jí kabelku odcizil, se slovy: „ jenom klid, tady tu kabelku máte“ jí kabelku vrátil. Žena odcházela směrem k Tř. Svornosti, kdy na konci ulice ji onen mladík doběhl a pokusil se jí kabelku opět vytrhnout z ruky. To se mu však nepodařilo. Po příchodu domů poškozená zjistila, že jí byl z kabelky odcizen mobilní telefon.

Ke třetímu případu došlo o chvíli později na Foerstrové ulici. Kolem 20.15 hod. poblíž podchodu šla žena, kterou dojel na kole mladík hubené postavy. Ten jí strhl kabelku z ramene a poté z místa ujel. V kabelce se nacházely osobní doklady, mobilní telefon, platební karta i peníze. Žena škodu vyčíslila na 11 tisíc korun.

nprap. Mgr. Marta Vlachová

vytisknout  e-mailem