Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cyklista posilněný alkoholem usedl na kolo

KLADENSKO - Svou nestabilní jízdou ohrožoval sebe i ostatní účastníky silnčního provozu. 

Policisté oddělení hlídkové služby při provádění kontrolní činnosti v rámci výkonu služby v pondělí 12. října 2015 zaznamenali na jízdním kole muže v Kladně, v ulici Na Šestém, který svou nestabilní a zároveň riskantní jízdou ohrožoval sám sebe na životě, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Cyklista se svým jízdním kolem kličkoval na pozemní komunikaci, a to střídavě od krajnice vozovky k jejímu středu a několikrát vjel i do protisměru. Touto nebezpečnou jízdou značně ohrožoval provoz na silnici a protijedoucí vozidla.   
 
Policejní hlídka v Libušině ulici podezřelého cyklistu zastavila a vyzvala ho k předložení dokladů a prokázání své totožnosti, které ovšem u sebe neměl, ale své iniciály policistům sdělil. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že neukázněným cyklistou je čtyřiceti dvouletý muž z Kladna.
 
Vzhledem k nestabilní jízdě a chování cyklisty, provedli policisté s podezřelým mužem dechovou zkoušku, s kterou souhlasil. Dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla 2,22 promile alkoholu v dechu. Další lékařské vyšetření včetně odběru biologického materiálu podezřelý odmítl. Na místě byla podezřelému cyklistovi zakázána další jízda a sepsáno oznámení o přestupku.
 
Za usednutí na jízdní kolo pod vlivem alkoholu a nebezpečnou jízdu je nyní čtyřiceti dvouletý muž podezřelý z přestupku v dopravě. Za tento přestupek podezřelému hrozí pokuta ve výši 25 000,-Kč až 50 000,-Kč.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14. října 2015

vytisknout  e-mailem