Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Cyklista „rekordman“

J.Hradec – Dopravní policisté zastavili muže, nadýchal 3 promile! (Hlasová schránka 974 233 116) 

Dopravní  policisté z J. Hradce  včerejšího dne 15. července v 15:20 hodin, v rámci dohledu nad BESIP, zastavili u čerpací stanice muže,  který  řídil jízdní kolo z obce Jilem po silnici  I/23 do obce Studená. Při dopravní kontrole, muži zákona cyklistu vyzvali, aby se podrobil  dechové zkoušce přístrojem Dräger. Tento souhlasil. Poprvé cyklista nadýchal  přes 2,70 promile alkoholu. Druhá dechová zkouška v 15:33 hodin prokázala 3 promile alkoholu v dechu cyklisty! S naměřenými  hodnotami souhlasil  a odborné lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu nepožadoval. Přestupek v dopravě policisté zadokumentovali a postoupí jej ke správnímu orgánu k projednání.

Jindřichohradečtí dopravní policisté opět připomínají nulovou toleranci alkoholu za řídítky! V řešení mužů zákona je hned několik nehod, kdy cyklista pod vlivem alkoholu na cyklostezce (  2,60 promile ) či cyklistka na elektrokole (  2,40  promile) způsobili  v J.Hradci dopravní nehodu.  Cyklista ze Studenska prozatím tento rok pomyslný žebříček v záporném smyslu slova, co se naměřeného alkoholu týká, vede….

Jindřichohradecká policie opět připomíná: Nezapomínejte, že cyklista mladší 18-ti let je povinen mít na hlavě nasazenou a řádně připevněnou cyklistickou přilbu. Důležité je rovněž  světlé či pestré oblečení s reflexními doplňky.

Občané, víte, že všem třem výše uvedeným cyklistům „ pod vlivem“  hrozí  za tento přestupek pokuta od správního orgánu v rozmezí od 

25 000 korun  do 50 000 korun.

Cyklisté,  horké letní počasí svádí ke konzumaci zejména pěnivého moku,  ale pozor, bude to drahé svezení… Taxi je v takovém případě rozhodně bezpečný a výrazně  levnější dopravní prostředek!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

16. července 2020

Odkazy do noveho okna

Tři promile za řidítky

Tři promile za řidítky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem