Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cyklista skončil na zemi

CHOMUTOV - Nemluvil pravdu, Vyráběli drogy.... 

Přehlédl cyklistu
Střet vozidla s cyklistou řešili chomutovští policisté. 24letý řidič z Litoměřic jel po vedlejší komunikaci v ulici Tolstého a při projíždění křižovatkou přehlédl 66 letého muže jedoucího na kole. Došlo ke střetu, kdy cyklista utrpěl naštěstí pouze lehká zranění. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Přestupek nadále šetří policie.
 
Nemluvil pravdu
Chomutovští policisté pátrali po pachateli, který před časem okradl muže z Chomutova. Tento při výpovědi uvedl, že zloděj k němu přiskočil, když si vybíral peníze z automatu, devět stokorun mu vytrhl z ruky a utekl. Při vyšetřování však vyšly najevo skutečnosti, ze kterých policisté usoudili, že se krádež nestala. Chomutovák nakonec přiznal, že si informace o krádeži vymyslel. Jelikož se nejedná o trestný čin bude případ odložen, křivé svědectví muže však bude postoupeno k vyřešení přestupkové komisi Magistrátu města Chomutova.
 
Vyráběli drogy
S kladným výsledkem skončila domovní prohlídka, kterou policisté provedli  v obci na Křímovsku. V jednom z domů zde dvojice Chomutováků vyráběla zakázanou látku – drogu pervitin a ten pak dále předávali dalším osobám nebo ho používali pro svou potřebu. Drogy a věci sloužící k jejich výrobě byly zadrženy a budou zaslány ke znaleckému zkoumání. Pachatelé ve věku 27 a 28 let již byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Za něj  jim trest odnětí svobody v rozmezí dva až deset let.  
 
Požár v ZOO
Hasiči a policisté vyjížděli včera do Podkrušnohorského zooparku v Chomutově  kde došlo k požáru. V areálu Šichtův Důl hořel seník s uskladněnou slámou. Požární technik vyloučil jako příčinu technickou závadu. Zda někdo seník zapálil úmyslně nebo vznikl požár z nedbalosti bude známo až po dalším došetření. Nikdo nebyl zraněn, škoda byla upřesněna na půl milionu korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškozování cizí věci.
 
Vyhrožuje známé
19letý mladík z Klášterce nad Ohří v několika případech zaslal své známé výhrůžné SMS zprávy a kromě toho jí vyhrožuje i osobě a voláním po telefonu.  Z důvodů obavy o své zdraví se žena obrátila na policii a obtěžování nahlásila. Muži hrozí obvinění z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, za který jej může soud poslat až na jeden rok za mříže.
 
Přišla o kabelku
Bez kabelky se domů vrátila mladá žena z Chomutova. Při procházení podchodem poblíž centra se zastavila a kabelku předala podržet svému pětiletému synovi. Toho využil neznámý zloděj, chlapci kabelku vytrhl z ruky a ihned zmizel. Kromě peněženky s hotovostí žena přišla i o značkový parfém a tak se škoda vyšplhala na téměř sedm tisíc korun. Krádež nyní šetří policie.
 
I matky někdy neplatí
Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy bylo doručeno 38leté ženě do Sokolova.Téměř dva roky nepřispívá na výživu svého nezletilého syna a dcery a tak dluží do dnešního dne téměř 37 tisíc korun. Otec se obrátil na policii, která začala případ vyšetřovat. Nezodpovědné matce hrozí až roční pobyt ve vězení.
 
Vloupání má na svědomí žena
Z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody obvinil policejní komisař 32letou mladou ženu z Chomutovska. Vyšetřování prokázalo, že právě ona má na svědomí vloupání do rekreační chaty v obci Loučná pod Klínovcem. Po rozbití okna vnikla dovnitř, všechno prohledala a odnesla věci za téměř 33 tisíc korun. Po výslechu byla propuštěna na svobodu, kde bude probíhat její další vyšetřování.    

vytisknout  e-mailem