Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cyklista spadl s kolem do příkopu

SVĚTLÁ POD JEŠTĚDEM - V sobotu havaroval na rovném úseku stoupání cyklista na kole Amulet. Ležícího v příkopu ve stavu bezvědomí jej nalezl kolemjedoucí cyklista, který přivolal na místo pomoc. 

O velikém štěstí může mluvit 42letý cyklista na jízdním kole Amulet, který měl v sobotu krátce po jedenácté dopoledne namířeno směrem na Liberec. Na přímém úseku stoupání ve Světlé pod Ještědem spadl z nezjištěných příčin z kola do silničního příkopu po pravé straně vozovky a zde zůstal ležet v bezvědomí. Díky pomoci jiného kolemjedoucího cyklisty, který si muže v příkopu všimnul, mu byla na místo přivolána lékařská pomoc. Vozidlo zdravotnické záchranné služby cyklistu převezlo do Krajské nemocnice Liberec, kde byl následně hospitalizován na anesteziologicko resuscitačním oddělení. Vzhledem ke špatnému zdravotnímu stavu cyklisty, nemohli u něj na místě policisté provést orientační dechovou zkoušku na alkohol. Cestou operačního důstojníka policisté zažádali o provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve.

Nehodou se dále zabývají dopravní policisté, kteří budou zjišťovat skutečnou příčinu havárie kola. Tu jim bude moci objasnit až svou výpovědí samotný cyklista.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
5. srpna 2013

vytisknout  e-mailem