Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cyklista střet s vozidlem nepřežil

ČESKOLIPSKO - Dnes ráno se stala vážná dopravní nehoda v Jablonném v Podještědí. Střetlo se zde osobní vozidlo s cyklistou. Ten na místě svým zraněním podlehl. 

Další lidský život vyhasl dnes v ranních hodinách na silnici I. třídy č. 13 v Jablonném v Podještědí na Českolipsku. Kolem čtvrt na deset se zde stala vážná dopravní nehoda, při níž došlo ke střetu osobního motorového vozidla s cyklistou. Ve směru od České Lípy na Liberec jela po hlavní komunikaci č. I/13 řidička osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 208, kdy jí u Jablonného v Podještědí  vjel do jízdní dráhy z vedlejší silnice ulice Komenského cyklista na jízdním kole. Řidička již nedokázala střetu zabránit a narazila do něj pravou přední částí svého vozidla. Náraz cyklistu vymrštil mimo vozovku. Cyklista měl namířeno z Jablonného v Podještědí směrem do Heřmanic. Na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba. Cyklista, 36letý občan cizí státní příslušnosti však utrpěl na místě nehody zranění neslučitelná se životem. 

Řidičku vozidla podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To, zda cyklista nebyl pod vlivem alkoholu, či jiných návkových látek v době nehody, bude zjišťováno při toxikologickém vyšetření v rámci nařízené soudní pitvy. Na místě byl přítomen i soudní znalec z oboru doprava, který bude nyní posuzovat míru zavinění. Okolnosti nehody a míra zavinění ze strany účastníků nehody jsou předmětem dalšího šetření.
 

2.7.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem