Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklisté jezděte opatrně a bez alkoholu!

RYCHNOVSKO - Dvě havárie cyklistů na jedné silnici za jeden podvečer. 

Včera 8.6. se na Rychnovsku staly dvě havárie cyklistů na silnici II. třídy č. 318 mezi Zbuzanami a Slemenem. K první došlo krátce před 17. hodinou na železničním přejezdu. Pětatřicetiletý muž při jeho přejíždění najel předním kolem do kolejiště, kde se mu kolo zaseklo a přes řidítka spadl na silnici. Při pádu cyklista utrpěl blíže nespecifikované zranění, s kterým byl převezen do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, kde byl hospitalizován.
Policisté muže podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. Havárii zadokumentovali, škodu na kole a cyklistické helmě odhadli na 500 korun a po prošetření spis zašlou k vyřízení ke správnímu orgánu, kde mu hrozí pokuta až 2.500 korun.

Ke druhé havárii došlo o čtyři hodiny později a asi o dva kilometry dále. Zde cyklista nezvládl řízení jízdního kola a upadl do pravého příkopu. Policisté u něho naměřili téměř 3 promile alkoholu v dechu. Třiadvacetiletý mladík byl odvezen rychlou záchranou pomocí také do rychnovské nemocnice na ošetření. K žádné škodě na místě dopravní nehody nedošlo. Opilému cyklistovi hrozí u správního úřadu pokuta 25 až 50 tisíc korun.

por. Iva Kormošová
9.6.2016, 11.00

vytisknout  e-mailem