Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cyklisté jezdí neosvětlení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za snížené viditelnosti musí cyklista použít světlo!  

Podle zákona musí cyklista za snížené viditelnosti použít světlo. Na to ale zapomíná spousta lidí, o čemž se minulý týden přesvědčili dopravní policisté. Celkem čtrnáct cyklistů se dopustilo přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Většina z nich se týkala chybějícího osvětlení. Cyklista tak neohrožuje jen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu!

Správní řízení čeká dvacetiletou řidičku Fordu, která v úterý ráno 5. dubna projížděla Stříbrnicemi. Mladá žena předjížděla v místech, kde je to zakázáno a to bezprostředně před přechodem pro chodce. Navíc překročila nejvyšší povolenou rychlost. V obci jí policisté naměřili 85 km/h!

Na blokaci řidičského průkazu zřejmě pozapomněl čtyřiadvacetiletý řidič. I přesto, že nesměl řídit, ho policisté zastavili v Uherském Brodě za volantem Mercedesu. Policisté v dostupné evidenci zjistili, že bodové hodnocení mladého muže dosáhlo na číslo 12.

Jízdu pod vlivem alkoholu v neděli ráno absolvoval nezodpovědný dvaatřicetiletý řidič. Policejní hlídka ho zastavila v Uherském Brodě v ulici Neradice. Muž nadýchal 2,34 promile alkoholu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

Další jízdu policisté zakázali dvacetiletému řidiči Seatu. Ten v úterý večer projížděl Uherským Brodem pod vlivem marihuany. Mladý muž se k požití drogy přiznal. Policisté ho převezli do Uherskohradišťské nemocnice k potřebným odběrům.

Velké štěstí měla ve středu třiatřicetiletá řidička, která projížděla Ostrožskou Novou Vsí. Během jízdy došlo na jejím vozidle k vyšroubování matic a upadnutí levého zadního kola. To poté narazilo do protijedoucí Octavie. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo! Celková škoda je předběžně odhadnuta na dvacet tisíc korun.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 1. 4. – 7. 4. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

1. 4. – 7. 4. 2016

24. 3. – 31. 3. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

5

7

Řidič pod vlivem drog

2

3

Překročení maximální rychlosti

26

48

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

1

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

5

9

Telefonování za jízdy

6

5

Špatný technický stav vozidla

18

35

Neoprávněné zastavení a stání

0

0

Chodci

1

2

Cyklisté

14

8

8. dubna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem