Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Cyklisté pod vlivem drog

PROSTĚJOVSKO - Vypověděli, že užili pervitin. 

Včera odpoledne řešili policisté dva cyklisty, kteří jezdili na jízdním kole pod vlivem drog. Prvního zachytili v Prostějově na ulici Plumlovská. Nejprve byla u 30letého muže provedena v rámci silniční kontroly dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, která byla negativní. Další zkouška proběhla následně, ale tentokrát na odhalení jiných návykových látek v organismu a ta byla pozitivní na amfetaminy a metamfetaminy. Podezřelý uvedl, že měl první zářijový den skleněnku pervitinu. Podrobil se lékařskému vyšetření a další jízda mu byla zakázána.

Ve stejný den byl v rámci silniční kontroly zastaven i 33letý cyklista na ulici Boskovická v Plumlově. Také u něho byla provedena zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. U druhé zkoušky na návykové látky dopadl stejně jako jeho předchůdce. Policistům sdělil, že předešlého dne užil 0,3 gramy pervitinu. Lékařskému vyšetření se odmítl podrobit. I v tomto případě mu byla další jízda zakázána.

Oba porušili ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a za jejich nezodpovědné jednání hrozí prvnímu muži pokuta od 2 500 Kč do 20 000 Kč a druhému hrozí pokuta daleko vyšší a to od 25 000 Kč do 50 000 Kč z důvodu odmítnutí vyšetření, ke kterému byl policisty vyzván.

 

por. Mgr. Miluše Zajícová

6. září 2016

vytisknout  e-mailem