Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Cyklisté pozor

Tábor – Veselí nad Lužnicí – Začátek sezony ve znamení vážných úrazů. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po třetí hodině ranní neděle dne 26. dubna 2015 vyjížděli policisté a zdravotníci k cyklistovi (54), který byl nalezen zraněný u svého jízdního kola na komunikaci v katastru Veselí nad Lužnicí. Při pádu si způsobil otevřenou zlomeninu ruky, v důsledku čehož musel být transportován na traumacentrum do českobudějovické nemocnice. Následné šetření policistů potvrdilo, že cyklista byl pod vlivem alkoholu. Ještě po převozu do nemocnice kolovalo v jeho krvi na 1, 67 promile alkoholu. Událost je předmětem dalšího šetření policistů.
Po vyléčení povedou kroky cyklisty na policii a potažmo k přestupkovému orgánu městského úřadu. Zde si v případě prokázání nezákonného jednání může vyslechnout až trest v podobě pokuty ve výši 25 000 – 50 000 korun.
 
Mementem budiž i případ ze středy minulého týdne, kdy muž (65) po desáté hodině večerní spadl z jízdního kola při jízdě po účelové komunikaci v chatové osadě Krkavec na Veselsku. Způsobil si poranění, kterému následně po převozu do nemocnice podlehl.
 
S již plně se rozbíhající cyklistickou sezonou upozorňujeme, že cyklisté jsou účastníci silničního provozu a rovněž i pro ně platí zákony a pravidla silničního provozu.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
27. dubna 2015
 

vytisknout  e-mailem