Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cyklisté, pozor na kola!

ZNOJEMSKO: Za pět dní zmizelo pět jízdních kol. 

     Koncem minulého týdne odcizil neznámý zloděj hned tři jízdní kola najednou. Došlo k tomu v obci Božice. Kola byla odstavena ve volně přístupném průjezdu rodinného domu. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na osmnáct tisíc korun. Případ šetříme pro podezření z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Kdo neoprávněně vnikne do obydlí jiného nebo tam setrvá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. 

     Na začátku tohoto týdne jsme přijali další oznámení o krádeži jízdních kol. Zatím neznámý pachatel přelezl plot a dostal se do předzahrádky u rodinného domu v obci Jaroslavice. Přilákala ho dvě jízdní kola, která nebyla nijak zajištěna před odcizením. Majitel odhaduje způsobenou škodu na dvacet tisíc korun. Za krádež pachateli podle trestního zákoníku hrozí až dva roky vězení.    

     V souvislosti s těmito případy vyzýváme občany k větší obezřetnosti a důkladnému zajištění svého majetku. Zamykejte všechny vchody a nevystavujte zbytečně cenné věci, které pak snadno skončí v rukou troufalých a drzých zlodějů. Předcházejte podobným nepříjemnostem. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem