Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cyklisté soutěžili v několika disciplínách

Dohlíželi na ně policisté  

jízda městemjízda městem

     Na Základní škole Karlov v Benešově se 7. května v dopoledních hodinách konala Dopravní soutěž mladých cyklistů. Sešlo se zde 96 dětí z dvanácti základních škol benešovského okresu.


     Své vědomosti z dopravy si soutěžící vyzkoušeli ve čtyřech disciplínách. Na dopravním hřišti školy pro ně byla připravena jízda zručnosti. Jejím cílem bylo ověřit dovednosti v ovládání jízdního kola.
     V jedné ze tříd školy pak pro děti měli policisté připraveny dopravní testy. Měly zjistit teoretické znalosti dětí z pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích.
     Jak poskytnou první pomoc zraněnému při dopravní nehodě, si děti vyzkoušely v další disciplíně, a to jak prakticky, tak i teoreticky.
Asi nejzajímavější ale pro všechny byla jízda v silničním provozu. Dopravní policisté a městští strážníci pro děti připravili u kulturního domu poblíž školy trasu, která byla označena dopravními značkami. Úkolem bylo tuto trasu správně a bez jediného dopravního přestupku projet. Strážci zákona na trase dohlíželi na bezpečnost projíždějících cyklistů a zároveň jejich jízdu hodnotili. Za každý chybně provedený úkon obdrželi soutěžící pět trestných bodů. 
     Po absolvování všech disciplín byl pro děti připraven oběd. Pořadatelé mezitím vyhodnotili jejich výkony a pak vyhlásili výsledky.

 

V kategorii mladších žáků se na stupních vítězů umístila tato družstva:
1. místo ZŠ Bystřice, 2. místo ZŠ Čerčany, 3. místo ZŠ Vlašim Vorlina, 4. místo ZŠ Krhanice a 5. místo ZŠ Votice.


V kategorii starších žáků se na stupních vítězů umístila tato družstva:
1. místo ZŠ Bystřice, 2. místo ZŠ Poříčí nad Sázavou, 3. místo ZŠ Jiráskova Benešov, 4. místo ZŠ Čerčany a 5. místo ZŠ Čechtice.

     Obě vítězná bystřická družstva postupují do krajského kola, které se bude konat 28. a 29. května v Kutné Hoře. Budeme jim všichni držet palce !


 

vytisknout  e-mailem