Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklistické závody v Královéhradeckém kraji

KRAJ – V určitých místech dojde k významnému dopravnímu omezení.  

Od čtvrtka 8. září  až do soboty 10. září přivítá Královéhradecký kraj řadu cyklistických závodníků, kteří se budou účastnit několika závodů, konkrétně městského silničního kritéria v Hradci Králové  - Elkov 51. Velká cena města Hradec Králové a dvouetapového závodu East Bohemia Tour UCI 2.2 v okolí Lázní Bělohrad a dále do Trutnova a v druhé – závěrečné etapě na Rychnovsku a v Orlických horách. V sobotu se bude ve stejném místě (jako 2. etapa EBTOUR) konat Grand prix Královéhradeckého kraje - hobby. (bližší popis viz níže a v odkazech)

Během těchto oficiálních mezinárodních soutěžních klání dojde na trasách závodu a v jejich okolí k dopravním omezením.

Vzhledem k tomu žádáme řidiče o respektování změn v dopravním značení, dodržování pravidel silničního provozu, respektování pokynů policistů, městských policistů, či pořadatelů, kteří budou v místech s dopravním omezením přítomni a v případě potřeby řídit dopravu. Na mnoha místech bude umístěno přechodné dopravní značení, jehož ustanovení je nutné dodržovat.

Dále žádáme ostatní účastníky silničního provozu o trpělivost a schovívavost. V okolí tras se budou pohybovat diváci, pořadatelé a další osoby a proto žádáme o zvýšenou pozornost a opatrnost při pohybu v okolí trasy závodů

Užívání komunikace závodníky je v souladu se zákonem a proto žádáme ostatní o respektování užívání trati a nevynucování si vjezdu na/nebo přes závodní trasu. Při nepovoleném překonávání trati by mohlo dojít k ohrožení cyklistických závodníků.

K zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu jsme nasadili desítky policistů.

 

Prvním závodem, který vypukne 8. 9. je Elkov 51. Velká cena města Hradec Králové. Samotný závod resp. série soutěžních klání probíhá v době od 13:00 do 18:15. Dopravní omezení však budou již v době před (cca od 12:00) a v nějaké době po závodech. Trasa závodu vede po vozovkách a komunikacích města a začíná na Ulrichově náměstí, pokračuje Gočárovou třídou na náměstí Svobody, dále po Tylově nábřeží, ul. Havlíčkova, Masarykovo náměstí, ul. Čelakovského, Mánesova a opět na Ulrichovo náměstí.

 

V pátek 9. 9. v 13:45 vypukne 1. etapa závodu East Bohemia Tour (stage 1). Dopravní omezení lze očekávat již v době před a po závodu. Start závodu je v Lázních Bělohrad – bude pokračovat do Miletína, zpět do Lázní Bělohrad a poté po silnicích 1. , 2. a 3. třídy přes Pecku, Bílou Třemešnou, Nemojov, Pilníkov až do centra Trutnova.

 

Poslední sportovní klání se koná v sobotu 10. 9. a začne amatérským závodem Grand Prix Královéhradeckého kraje - hobby v 11:00, na které naváže 2. etapa East Bohemia Tour (stage 2) se startem v 13:00. Dopravní omezení lze očekávat již v době před a po závodu. Start závodů je v Opočně pokračuje přes Trnov, a Solnici k Rychnovu nad Kněžnou, dále potom do Rokytnice v Orlických horách a poté do Říček v Orlických horách, Orlického Záhoří, Deštné v Orlických horách a přes Olešnici v Orlických horách a Dobrušku zpět do Opočna.

Více informací k závodům, včetně mapy, časového harmonogramu  a detailního oficiálního průvodce závodu  neleznete zde…

por. Bc. Jan Čížkovský
6. září 2016, 11:00

vytisknout  e-mailem