Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cyklistický výlet

LIBEREC – Mladík nevyslyšel hlas z hůry, který mu radil: „Nepokradeš!“. Pokradl a nyní mu hrozí až tři roky vězení. 

V první polovině ledna letošního roku se vloupal do církevního objektu v Liberci teprve 20letý mladík.
Absolutní ignorování jednoho z Božích přikázání jej zavedlo dokonce na dvojí scestí. Hnán vidinou snadného zisku nejen, že pokradl, ale krádež navíc spáchal v církevním objektu.

Přesto, že již v byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu uznán vinným ze spáchání majetkové trestné činnosti, případný další trest jej nijak neodradil.

Jakmile se recidivista ocitl v prostorách zahrady domu nedaleko centra Liberce, sebral ze země keramický květináč, který mrštil do okna právě rekonstruovaného objektu. Jen o několik málo okamžiků již byl uvnitř a začal prohledávat prázdné prostory. Jeho zájem zaujalo, v zimních měsících „osiřelé“, pánské horské kolo, které si okamžitě „přisvojil“.

Liberečtí kriminalisté provádějící standardní operativně pátrací činnost zjistili, že mladý muž se pokoušel horské kolo zpeněžit. Jen informace o prodeji kola recidivistou, a k tomu ještě v zimních měsících, byla sama o sobě dosti nezvyklá. Okamžitě tak začali po 20letém mladíkovi pátrat. Výborná místní a osobní znalost muže zákona zavedla na stopu mladého Liberečana, který velmi záhy skončil na policejní služebně.

Pod tíhou argumentů se mladý „lapka“ zkušeným kriminalistům doznal. Ti mu pak sdělili obvinění ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.

Celková výše škody přesáhla třináct tisíc korun.

 

6. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem