Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Cyklohlídky na Frýdecko-místecku

Na stezky kolem řek a přehrad vyjeli policisté na špičkových kolech v nových policejních barvách. Pilotní projekt cyklohlídek zahájili policisté ve Frýdku-Místku.  

Foto: PČR/Vlastimil StarzykFoto: PČR/Vlastimil Starzyk

             Policisté a starostové obcí okresu Frýdek-Místek se dohodli v rámci koordinačních dohod o zřízení cyklohlídek. Jde o snahu dostat policisty i do míst, kde to doposud bylo možné jen s velkými obtížemi. Dlouhé úseky pěšin kolem řek Ostravice, Morávky, přehrad Olešné a Žermanic ale i cyklostezek, navštěvují nejen turisté. Objevují se tam bohužel i různí exhibicionisté, pedofilové ale i zloději. Nedávno řešili frýdecko-místečtí kriminalisté velkou kauzu, kdy si 65letý cyklista vyhlížel u vody koupající se školačky a platil jim za sexuální služby. Jiný, asi 20letý mladík minulý týden na odlehlém místě ve Frýdku-Místku zase při jízdě na kole ukradl ..leté cyklistce kabelku s doklady a penězi. Proti takovýmto pachatelům chtějí frýdecko-místečtí policisté rozhodně zakročit.
    Dnes, 9. září 2009 v 11.00 hodin ve Frýdku-Místku u přehrady Olešná, došlo k předání prvních tří kol policistům, kteří budou zařazeni do těchto cyklohlídek. Starostové obcí na frýdecko-místecku předali první služební jízdní kola vybraným policistům. Kola jsou v nových policejních barvách i s nápisem "Pomáhat a chránit". Na sobě mají policisté profesionální cyklistický dres v policejní úpravě.
    Projekt cyklohlídek je snahou vedení frýdecko-místecké policie dostat policisty, kteří jsou takzvanými „územáři“, opravdu do jejich území. Policejní vozidlo je sice rychlejší, ale ne vždy nejefektivnější. Hlídky budou moci účinněji zasahovat i na odlehlých a pro služební vozidla špatně přístupných místech.

Ivan Žurovec 

Fotogalerie zde .
 

vytisknout  e-mailem