Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dal si čtyři pivka a vyrazil do ulic

LIBEREC - Na Poštovním náměstí se v sobotu 4. července 2015 v dopoledních hodinách střelo osobní vozidlo s motocyklem. Řidič Škody Felicie nadýchal okolo 1,5 promile. 

Alkohol za volantem se příliš nevyplatil řidiči vozidla Škoda Felicia, který se v sobotu 4. července 2015 v dopoledních hodinách vydal do ulic města Liberce. Řidič jel ve směru od Doubí přes Poštovní náměstí. V místech pod přemostěním silnice I. třídy č. 14 odbočoval vlevo mimo vozovku na parkovací plochu, přičemž přehlédl protijedoucí motocykl Honda, který jel ve směru od centra na Doubí. Vozidlo tak pravou přední částí narazilo do přední části motocyklu. Po střetu upadl 32letý motocyklista na vozovku a utrpěl lehké poranění. Z místa nehody jej převezlo na ošetření do Krajské nemocnice Liberec vozidlo zdravotnické záchranné služby. Ještě před tím provedli policisté u řidiče motocyklu orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. Řidič vozidla po nehodě vozidlo odstavil na přilehlé parkoviště, uzamkl jej a z místa odešel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Policisté vyhlásili po řidiči cestou operačního důstojníka pátrání, kdy byl následně vypátrán policejním psovodem se služebním psem a na místo nehody přivezen policisty z oddělení hlídkové služby. Řidiče vozidla podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl pozitivní, naměřená hodnota činila okolo 1,5 promile, a to i při opakovaných zkouškách. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a přiznal se, že před jízdou vypil čtyři piva. Policisté mu zakázali další jízdu a chtěli mu odebrat řidičský průkaz. Ten však u sebe neměl. Na poškozeném motocyklu a vozidle vznikla předběžná škoda 17 tisíc korun.

Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí řidiči vozidla trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. 

 
7.7.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem