Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dal si pivo, víno a vodku, nasedl do auta a odjel

ZLÍNSKO: Havaroval, nic se mu nestalo. 

Vysoké množství alkoholu kolovalo v organismu jednadvacetiletého řidiče z Otrokovic v okamžiku, kdy s osobním vozidlem značky Seat Leon narazil v Otrokovicích do stromu. Jen shodou velmi šťastných náhod vyvázl z dopravní nehody naprosto bez zranění. Dopravní policisté případ předali kriminalistům, kteří se jím budou nadále zabývat a zjišťovat veškeré okolnosti, které s havárií vozidla souvisí.

V neděli po třiadvacáté hodině v Otrokovicích na Šterkovišti vyjížděl od garáže mladý muž v osobním vozidle. Při průjezdu křižovatkou, na níž chtěl odbočit vlevo, zřejmě kvůli vysoké rychlosti dostal smyk, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Vozidlo začalo rotovat a zastavilo se na boku zaklíněné o další strom. Vyděšený řidič sám zavolal na linku tísňového volání policie. Ještě před příjezdem policistů odmontoval registrační značky od vozidla a hodil je do jezera. Dechová zkouška u něj ukázala dvakrát po sobě hodnotu dvě promile alkoholu.   

Muž policistům přiznal, že před jízdou popíjel s kamarády v garáži alkohol - pivo, víno a vodku. Poté usoudil, že je schopen řídit a nasedl do vozidla. Daleko však nedojel. Policisté muži zadrželi osvědčení o registraci vozidla a řidičský průkaz. Škoda na vozidle se vyšplhala na osmdesát tisíc korun. 

14. května 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Havárie Otrokovice

Havárie Otrokovice 

Detailní náhled

Havárie Otrokovice 2

Havárie Otrokovice 2 

Detailní náhled

Havárie Otrokovice 3

Havárie Otrokovice 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem