Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Daleko neutekl

DĚČÍN - Daleko neutekl; Tráva v autě; Policisté zabránili krádeži dřeva; Na cizí peněženky se nesahá 

Vynikající práci odvedli v sobotu policisté z obvodního oddělení Rumburku společně s psovody. Během zhruba šesti hodin vypátrali a zadrželi třiadvacetiletého mladíka, který měl mezi šestou a sedmou hodinou ranní v jedné z přilehlých obcí znásilnit místní ženu v blízkosti jejího bydliště. K dopadení policistům výrazně napomohl popis, stopy a služební pes. Zadržený mladý muž putoval do policejní cely a po chvíli si vyslechl obvinění z trestného činu znásilnění. Ke skutku se přiznal. Nyní mu hrozí až desetileté vězení. Policisté dali podnět na návrh na vzetí do vazby.
 
 
Tráva ve voze
 
Trestní stíhání pro trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu si v posledních dnech vyslechli z úst rumburských kriminalistů dva muži ve věku osmadvacet a devětadvacet let a jednadvacetiletá žena. Koncem minulého roku u nich ve vozidle policisté ze speciální pořádkové jednotky nalezli plastový pytel s rostlinami marihuany, přičemž jeden z obviněných měl mít u sebe i pervitin. Zajištěný materiál byl prozkoumán experty. Trojlístku hrozí až roční odnětí svobody.
 
 
Policisté zabránili krádeži dřeva
 
Dva muže s motorovou pilou a sekerou spatřili koncem týdne policisté ze speciální pořádkové jednotky, kterak v Krásné Lípě na kraji lesa vystupují z automobilu. Když se strážci zákona rozhodli prověřit jejich počínání, dostalo se jim odpovědi, že zde mají povoleno sbírat spadané dřevo do průměru pěti centimetrů. To ale vyvrátil lesník, kterého hlídka kontaktovala, a oba výtečníci byli z lesa vykázáni. Záhy ale zjistili, že na místě se nachází přeříznutý strom, který rozhodně do povolené míry nespadal. Policisté se tedy vydali za mladíky, a když je dostihli, nebyli tito schopni prokázat svou totožnost, a už vůbec nemluvě o tom, že muž, který seděl za volantem, ani nevlastní řidičský průkaz. Další úkony pak byly provedeny na služebně včetně sepsání oznámení o přestupku. Pokus krádeže by měli dále řešit policisté z Rumburku.
 
 
Na cizí peněženky se nesahá
 
Nenechavce, který nedávno v jedné děčínské restauraci odcizil z barové stoličky volně odloženou peněženku se sedmi a půl tisíci korun, zatímco její majitel si odskočil na toaletu, dopadli včera policisté z děčínského obvodního oddělení. Třiatřicetiletý muž si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z krádeže na osobě, za což by mu soudce mohl udělit až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
 
 
23. ledna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem