Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dali si pivko na cestu

RAKOVNICKO – Dva muži nadýchali při silniční kontrole okolo půl promile. 


Řidiči pod vlivem drog nebo pod vlivem alkoholu – s takovými se setkávají policisté denně. Policisté z Obvodního oddělení Roztoky zastavili dvě vozidla, jejichž řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu. Oba byli zastaveni v Pavlíkově.

Roztočtí policisté vyjeli do Pavlíkova, kde pět minut po půl páté odpoledne 27. února zastavili osobní vozidlo Citroen, jež řídil 49letý muž. Ač předložil všechny potřebné doklady v pořádku, jeho dechová zkouška už v pořádku nebyla. Přístroj naměřil řidiči přes půl promile alkoholu v dechu.

Pozitivní dechovou zkoušku měl i osmatřicetiletý řidič Škody Felicia, který byl hlídkou z Obvodního oddělení Roztoky zastaven v sobotu 25. února v půl desáté večer a taktéž v Pavlíkově. Policisté vyzvali muže k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, přičemž přístroj naměřil hodnotu téměř půl promile alkoholu v dechu.

Oba řidiči uvedli, že požili v den zastavení pivo, což se jim ovšem nevyplatilo, protože policisté oběma mužům zadrželi řidičské průkazy a zakázali další jízdu.

 

 

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
28. února 2017

vytisknout  e-mailem