Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dálková dopravní akce

Na řidiče dohlížel i policejní vrtulník  

Na našich silnicích se téměř denně setkáváme s neukázněnými řidiči, kteří buď z nevědomosti, nebo dokonce z principu nedodržují pravidla silničního provozu. Svým chováním tak bezesporu přispívají ke kolizním situacím, jejichž následky jsou mnohdy tragické. V rámci preventivních opatření se Policie ČR snaží na tento stav reagovat  zvýšeným počtem silničních kontrol a dopravních akcí. Jedna z posledních se uskutečnila v pátek 11. března odpoledne na silnici č. I/16 ve směru od Úlibic na Sobotku. Do akce se zapojily tři motorizované hlídky a vrtulník Letecké služby Policie ČR.
 
Policisté se zaměřili zejména na dodržování pravidel silničního provozu, správné předjíždění, používání dětských autosedaček a bezpečnostních pásů, dále kontrolovali technický stav vozidel, osvětlení a v neposlední řadě pátrali i po hledaných osobách a věcech.

Během tří hodin muži zákona zkontrolovali 45 vozidel a přitom zjistili 13 dopravních přestupků. V blokovém řízení  uložili pokuty ve výši sedm tisíc korun. Ve třech případech zaznamenali nesprávné předjíždění, v jednom pak překročení stanovené  rychlosti jízdy. Další přestupci nebyli za jízdy připoutáni a v několika případech zjistili muži zákona nevyhovující technický stav vozidel. 
 
Nejzávažnějšího přestupku se dopustil šestašedesátiletý řidič osobního vozidla Audi A4, který mezi obcemi Ohařice a Ohaveč předjížděl  auta v místě, kde neměl dostatečných rozhled a přitom ohrozil protijedoucí vozidla. Jeho riskantní jízdu odhalila posádka vrtulníku, která o jejím průběhu pořídila videozáznam. O osudu řidiče teď bude rozhodovat příslušný správní orgán. 
 
další akce a zajímavosti
 
nprap. Hana Klečalová
14. 3. 2011
 
 

vytisknout  e-mailem