Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dálnici D1 čeká noční uzavírka

KRAJ VYSOČINA: Policisté budou monitorovat objízdné trasy i oba sjezdy z dálnice D1 

Dálnice D1 bude v noci z pondělí 27. října na úterý 28. října po celou noc uzavřená v obou směrech. Důvodem uzavírky jsou stavební práce související s montáží mostních nosníků nájezdu u obce Jáchymov. Uzavírka se týká  modernizovaného úseku 21 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší, tedy mezi 153 - 162. kilometrem dálnice. Obousměrná uzavírka začne v pondělí večer ve 21:00 hodin a potrvá do úterních ranních 06:00 hodin. Objízdná trasa bude vyznačena přechodným dopravním značením a povede po souběžné komunikaci kolem dálnice.
 
V souvislosti s uzavřením dálnice D1 připravili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina dopravně bezpečnostní opatření. Do opatření bude zapojeno šest policejních hlídek. Policejní hlídky ve spolupráci s pracovníky stavební firmy a pracovníky firmy realizující přechodné dopravní značení dálnici D1 v pondělí večer na daných místech postupně dálnici uzavřou a dohlédnou na plynulý odklon veškeré dopravy na objízdnou trasu.   Osobní i nákladní auta a autobusy policisté odkloní na 153. kilometru a v opačném směru dálnice na 162. kilometru na objízdnou trasu, která vede po prakticky souběžné silnici přes Velkou Bíteš. 
 
V průběhu uzavírky budou policisté dohlížet na plynulost provozu na obou sjezdech z dálnice D1, a také na objízdných trasách, především v místech křižovatek, kde by mohlo docházet v případě silnějšího provozu k dopravním komplikacím. Vyčleněné policejní hlídky budou po celou noc monitorovat provoz na celé objízdné trase, tedy na silnici I/37, silnici II/602 v úseku mezi Velkou Bíteší a Velkým Meziříčím a silnici II/390. Policisté se zaměří také na dohled nad plynulostí provozu v obou městech, kterých se objízdné trasy dotýkají.
 
Policisté v souvislosti s noční uzavírkou dálnice D1 apelují na všechny řidiče, aby dbali pokynů policistů a především aby dodržovali stanovené přechodné dopravní značení. Aby při jízdě po objízdné trase dodržovali nejvyšší povolenou rychlost, aby se k sobě vzájemně chovali ohleduplně a tím zabránili vzniku zbytečných kolizních situací a dopravních nehod. Jakékoliv dopravní kolize nebo jiné mimořádné události by potom mohly zbytečně zkomplikovat provoz na objízdné trase. 
 
Vedení dopravy po dobu úplné uzavírky: 
Ve směru jízdy do Brna (tedy v pravém jízdním pásu) je doprava od km 153,290 postupně svedena do pravého a následně odbočovacího pruhu a na exitu 153 je vyvedena mimo dálnici D1 na následující objízdnou trasu:
- z exitu 153 je vedena po silnici II/390 na křižovatku se silnicí II/602, odtud po silnici II/602 do obce Velká Bíteš, zde po silnici I/37 až exitu 162, kde je doprava navedena zpět na dálnici D1 směr Brno.
 
Ve směru jízdy do Prahy (tedy v levém jízdním pásu) je doprava od km 163,550 postupně svedena do pravého a následně odbočovacího pruhu a na exitu 162 je vyvedena mimo dálnici D1 na následující objízdnou trasu:
- z exitu 162 je vedena po silnici I/37 do obce Velká Bíteš, odtud po silnici II/602 na křižovatku se silnicí II/390, odtud po silnici II/390 až exitu 153, kde je doprava navedena zpět na dálnici D1 směr Praha.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
26. říjen 2014
 

vytisknout  e-mailem