Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dálniční kontroly

V době od 15. 7. 2011 do 16. 7. 2011 proběhla na teritoriu rychlostní komunikace R 35 Dálničního oddělení Kocourovec součinnostní dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování omezení jízdy některých užitkových vozidel.  

Dopravní policisté se v součinnosti s Celním úřadem Olomouc zaměřili na kontrolu dodržování bezpečnostních přestávek a na technický stav nákladních automobilů. Pozornost byla dále věnovaná pátrání po hledaných osobách, věcech, odcizených motorových vozidlech a nelegálním převozu zboží.

V průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali několik desítek užitkových motorových vozidel. Za odhalené protiprávní jednání udělili řidičům 19 blokových pokut za více než 23 tisíc korun a tři kauce v celkové výši 30 tisíc korun.

Během silniční kontroly byl odhalen jeden řidič, který řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Pozitivní dechová zkouška u řidiče prokázala 1,58 promile alkoholu v dechu. V současné době hrozí muži za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Michal Pižurin

18. 7. 2011

vytisknout  e-mailem