Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Další akce policistů na tržnicích v příhraničí

KARLOVARSKO – Boj s drogami nadále pokračuje. 

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje dlouhodobě bojuje proti drogové problematice - trestné činnosti v příhraničí. Nejproblematičtější oblastí jsou příhraniční asijské tržnice. V současné době je rozdělen výkon služby Policie ČR na tržnicích do dvou úrovní. Předně jsou prováděny jednorázové velké preventivní akce, na nichž se podílejí Česká obchodní inspekce, živnostenský úřad a Hasičským záchranný sbor. Při těchto akcích se jednotlivé složky zaměřují na oblast dodržování zákonných norem určených pro danou konkrétní oblast např. dodržování povinností vyplývajících ze zákona o požární ochraně apod. Letos se jedná o druhou akci tohoto rozsahu. O těchto akcích jsme vás informovali např. zde: Další preventivní akce na tržnicíchPreventivní akce na tržnicích pokračují.
Druhá úroveň spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek policie na asijských tržnicích a jejich blízkém okolí.

Cílem opatření ze strany Policie ČR jsou systematické kontroly osob a objektů nacházejících se na těchto tržnicích s cílem předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek.

Boj proti drogové kriminalitě je také náplní společných aktivit v rámci Evropského projektu „Zintenzivnění bezpečnostních opatření v daném prostoru, zejména v oblasti drogové kriminality a dalších projevů kriminality páchané v dopravě,“ jehož kooperačním partnerem je naše krajské ředitelství. Spolupráce s našimi německými sousedy je na vynikající úrovni. Boj proti drogám v příhraničí je naší společnou prioritou.

Policisté při opakovaných kontrolách tržnic zjistili, že cizinci často nemají u sebe potřebné doklady k prokázání totožnosti nebo řidičské průkazy. Nutno uvést, že jakékoli držení drogy je v České republice protizákonné.

Dnes se na 35 policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké policie a kriminalisté zabývající se drogovou problematikou společně s orgány České obchodní inspekce, a Hasičským záchranným sborem tentokrát zaměřili na tržnici na Svatém Kříži na Chebsku a tržnici Dragoun v Chebu. Akce se také zúčastnili kolegové ze Spolkové republiky Německo.

Policisté v rámci akce také kontrolovali vozidla či osoby, zda jsou legálně na území České republiky, cestovní doklady jejich pravost a platnost. V rámci kontrol prodejních míst věnovali pozornost nabídce nelegálního zboží.

S drogovou problematikou bojujeme nejen na hranicích našeho kraje, ale také uvnitř kraje. Od začátku letošního roku jsme odhalili 4 pěstírny a 1 varnu. Poslední pěstírna byla realizována karlovarskými kriminalisty dnes ráno.

Výsledky akce:

V rámci dnešní preventivní akce zajistila Česká obchodní inspekce přes 500 padělků. Škoda na zabavených věcech přesahuje více jak 1 milion korun.
Policisté cizinecké policie zjistili u 6 cizinců porušení Zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Těmto osobám byla na místě uložena pokuta. Policisté i přes velmi mrazivé počasí zkontrolovali přes 200 osob a to jak prodejce na tržnicích, tak i jejich návštěvníky. Z celkem 82 zkontrolovaných vozidel, zjistili policisté 4 řidiče, kteří se dopustili přestupku v dopravě.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
27. 2. 2018

Odkazy do noveho okna

kontrola na tržnici

kontrola na tržnici 

Detailní náhled

kontrola na tržnici

kontrola na tržnici 

Detailní náhled

kontrola na tržnici

kontrola na tržnici 

Detailní náhled

kontrola na tržnici

kontrola na tržnici 

Detailní náhled

kontrola na tržnici

kontrola na tržnici 

Detailní náhled

kontrola na tržnici

kontrola na tržnici 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem