Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další AKTUALIZACE - Výbuch v domě

Dopoledne došlo k výbuchu v domě v pražských Vršovicích. 

Dnes krátce po půl jedenácté dopoledne došlo k výbuchu v jednom z bytů ve Vršovické ulici. Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně plynárenské služby. Událost se stala v prvním patře čtyřpodlažního domu, v době výbuchu nebyla v bytě žádná osoba a ke zranění osob vlivem výbuchu naštěstí nedošlo. Podle prvotních sdělení se jednalo o nahromaděný plyn, více informací však budeme mít k dispozici až v pozdějších hodinách po ohledání místa a provedených úkonech.
 
Aktualizace
 
12:00 hodin:
 
Při prohlídce bytu, kde došlo k výbuchu, nalezli policisté rostliny konopí a předměty potřebné k jejich pěstování. Vzhledem k tomu, že se na zdech domu objevily praskliny, na místo vyjel i městský statik. Celou událostí se nyní budou zabývat kriminalisté, kteří zjišťují bližší okolnosti případu.
 
13:00 hodin:
 
Policistům se podařilo zadržet jednačtyřicetiletého česky hovořícího majitele bytu, který skončil na služebně Policie ČR. Tam podá kriminalistům k celé věci vysvětlení a podle zjištěných skutečností se bude odvíjet i právní kvalifikace. Podle posledních informací způsobila výbuch technická závada a podle vyjádření statika je dům obyvatelný.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 3. 2. 2012

vytisknout  e-mailem