Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další anonymní telefonát o umístění bomby

BŘECLAVSKO: Výborná práce policistů opět vedla k objasnění případu.  

Břeclav - Dne 25. března jsme informovali o úspěšném objasnění případu, který se vztahoval k anonymní výhružce. Pětašedesátiletá důchodkyně tehdy nedomyslela následky svého jednání a zatelefonovala na základní školu, že v okolí budou umístěny bomby. Díky výborné operativní činnosti se kolegům podařilo událost rozplést a žena se zanedlouho ze svého chování zpovídala na policejní stanici.

Obdobný případ na sebe nenechal dlouho čekat. Minulý týden v noci ze středy na čtvrtek přijali na operačním středisku další anonymní telefonát.  Opět se ozval ženský hlas a sdělil, že v jedné břeclavské restauraci je umístěna bomba. Policisté samozřejmě nemohli nic podcenit, a tak vyjeli uvedený podnik zkontrolovat. Během prováděného zákroku muselo být z diskotéky evakuováno přes dvacet hostů. Velitel opatření na místo povolal psovoda se psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin a celý prostor se začal kontrolovat. Na konci důkladné prohlídky mohli policisté naštěstí zkonstatovat, že v budově nebyla žádná výbušnina uložena.
 
Tak jako v prvním případu, i tentokrát začali policisté prověřovat všechny získané informace a poznatky. Ty je zakrátko přivedly až k ustanovení 49leté ženy, jež se o rozruch postarala. Nejednalo se tedy o totožnou volající, která hrozila rozmístěním bomby u základní školy.
 
Popsanou událostí se nadále zabýváme. Případ je kvalifikován jako přečin šíření poplašné zprávy a bude realizován ve zkráceném přípravném řízení. Za uvedené protiprávní jednání hrozí podle trestního zákoníku odnětí svobody v délce od šesti měsíců až na tři léta. Snad jen pro doplnění informací zbývá dodat, že za telefonátem stály osobní problémy, s nimiž se volající žena potýká.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 8. dubna 2015
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem