Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další auta

CHOMUTOV - Muže převezla eskorta již do vazební věznice, Alkohol za volant nepatří...... 

Další auta

Jak jsme minulý týden informovali, chomutovští kriminalisté obvinili z krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 40letého muže z Loun a stejně starou ženu z Mostu. Od října loňského roku do současné doby vnikli do deseti zaparkovaných aut na Chomutovsku. Za sebou zanechali škodu, která přesáhla 100 tisíc korun. Kriminalistům se podařilo zjistit, že další krádeže spáchali na Mostecku, Děčínsku a Lounsku. Opět brali tašky, kabelky, batohy, notebooky, mobilní telefony, fotoaparáty, elektroniku, peníze a další věci. Majitelé dvou desítek vykradených vozidel vyčíslili celkové škody, které přesáhly částku 323 tisíc korun. Na muže byl podán návrh na vzetí do vazby. V současné době se nachází ve vazební věznici v Litoměřicích, vyšetřování ženy nadále probíhá na svobodě.    

Alkohol za volant nepatří

39letý muž z okresního města se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Včera, krátce po půlnoci projížděl s vozidlem sídlištěm Písečná. Při následné kontrole byl  podroben dechové zkoušce, která byla pozitivní. Muž nadýchal 1,83 a 1,84 promile. S výsledkem měření souhlasil.

O několik minut později kontrolovala hlídka policistů i 37letou ženu, která projížděla s vozidlem Čelakovskou ulicí. I ona měla test pozitivní, nadýchala 1,21 a 1,23 promile. Ženě bylo sděleno podezření ze stejného trestného činu jako výše zmíněnému muži.

Pěstí do obličeje

Jirkovští policisté zadrželi v pátek v nočních hodinách 32letého místního obyvatele. Muž v Mládežnické ulici oslovil procházejícího a chtěl po něm cigaretu. Následně ho udeřil pěstí do obličeje. Ke zranění naštěstí nedošlo, jeho jednání  policisté vyhodnotili jako trestný čin výtržnictví.

Kamenem do okna

Minulý týden ve středu přišel do Jirkovské ulice v Chomutově 21letý místní obyvatel. Vzal kámen a hodil ho na skleněné okno u bytu v přízemí, kde bydlí poškozená. Došlo k rozbití, oprava bude majitelku stát nejméně 6500 korun. Co ho k uvedenému jednání vedlo, vyšetřují  policisté, skutek vyhodnotili jako trestný čin poškození cizí věci.

26. února 2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207     

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem