Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další auto narazilo do stromu

ZNOJEMSKO: Zjistili jsme i další dva opilé řidiče.  

     Během prvního prázdninového víkendu jsme šetřili dopravní nehodu se zraněním a zjistili dva řidiče, kteří se před jízdou značně posilnili alkoholem.
     Dopravní nehoda se stala v obci Rešice v sobotu ve čtvrt na jedenáct v noci. Dvaadvacetiletý řidič osobního vozu Alfa Romeo pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a zejména svým schopnostem při projíždění ostré pravotočivé zatáčky. Vyjel vlevo a čelně narazil do vzrostlé borovice. V autě byli kromě šoféra ještě další tři spolujezdci. Všichni jsou z Třebíčska. Dvacetiletá žena však utrpěla lehké zranění. Záchranáři ji sanitkou převezli do nemocnice v Brně a tam zůstala hospitalizována. Mladý muž před jízdou alkohol nepil. Na vozidle si neopatrnou jízdou způsobil škodu třicet tisíc korun.   
     Krátce před půlnocí ze soboty na neděli zastavili strážníci Městské policie Znojmo na náměstí Svobody osobní vozidlo Hyundai s rakouskou registrační značkou. Za volantem seděl jedenapadesátiletý cizinec. Vyšlo najevo, že má v krvi 2,14 promile alkoholu. Případ převzala Policie České republiky, neboť se jedná o podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičský průkaz jsme tomuto muži ihned zadrželi a zakázali mu další jízdu. Nyní bude čelit trestnímu stíhání. Hrozí mu až rok odnětí svobody a zákaz činnosti.       
     Následující noc z neděle na pondělí jsme o půl třetí v Legionářské ulici ve Znojmě kontrolovali řidiče osobního vozu Citroen. Čtyřiadvacetiletý muž ze Znojemska absolvoval dechovou zkoušku na zjištění požití alkoholu před jízdou. Její výsledek měl hodnotu 1,49 promile. Mladík již za volant neusedl a řidičský průkaz nazpět do rukou nedostal. I on bude čelit trestnímu stíhání.  

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 4. července 2011

Odkazy do noveho okna

Havárie v obci Rešice (1)

Havárie v obci Rešice (1) 

Detailní náhled

Havárie v obci Rešice (2)

Havárie v obci Rešice (2) 

Detailní náhled

Havárie v obci Rešice (3)

Havárie v obci Rešice (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem