Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další budovy jsou bez okapů

Tábor - Opět měď. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Během uplynulého víkendu o sobě dali opět vědět zloději mědi. Čtyři metry dlouhý měděný okapový svod odlomili z domu v Mlýnské ulici v Táboře - Čelkovicích. Škoda byla vyčíslena na částku 2 500 korun. Mnohem hůře dopadly dvě ze školních budov na Maredově vrchu v Táboře. Z jedné z nich zloději odcizili pět metrů okapových svodů, z druhé pak dokonce metrů dvacet. Celková škoda byla odhadnuta na částku 14 000 korun.
Po zlodějích pátrají policisté místního obvodního oddělení. V souvislosti s uvedenými případy žádají každého, kdo by byl svědkem krádeže okapových svodů či měl k této trestné činnosti jakékoliv důvodné poznatky, aby je neprodleně předal policii na lince číslo 158. Zde sdělil informace k případu, a to zejména místo, kde k jednání dochází, popis pachatelů, případně směr jejich útěku.
V návaznosti na případy z minulého týdne, kdy majitelé domu pachatele vyplašili či jeden z poškozených majitelů se sám bezúspěšně pokusil zloděje pronásledovat, policisté upozorňují, že cílem není pachatele pouze vyplašit, ale dopadnout. Vlastní snahou se naopak můžete vystavit neúměrnému nebezpečí. Pachatelé této činnosti jsou mnohdy osoby závislé na omamných či psychotropních látkách a jejich jednání je pro laiky nepředvídatelné a nebezpečné. Zásah nechte na policistech, kteří jsou k zákroku vycvičeni a vyzbrojeni.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
3. ledna 2012

vytisknout  e-mailem