Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další dealer ve vazbě

MOST - Policie obvinila dalšího výrobce a distributora drog z Chanova; Ženu převezl vrtulník s těžkým zraněním .... 

Na auta může myslet za mřížemi
Do vazby byl vzat okresním soudem 24 letý muž z Mostu. Ten měl spolu se svým 18 letým komplicem vniknout do sedmi osobních automobilů. Během jedné noci stačili takto prohlédnout najednou čtyři vozidla. Do nich se dostali bez použití násilí. Z vozidel přitom nic neodnášeli, jen je prohledali. Zřejmě se jim nic nehodilo. Jen z jednoho vozidla odnesli několik klíčů a pavouka na přívěsku a zmizelo i jedno autorádio s CD. Lapkové měli rozděleny úlohy, starší kradl, mladší hlídal. Starší z dvojice pak minulý týden v noci vnikl na jednom mosteckém sídlišti do osobního vozidla tovární značky Ford, se kterým chtěl odjet z Mostu. Nakonec dojel do jiného sídliště, kde vůz nechal odstavený. Nad ránem pak o ulici dál vnikl do vozidla téže výrobní značky a vozidlo užil k jízdě do jiné mostecké lokality, kde auto nechal stát. Vozidlo řídil, i když není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Trestné činnosti se starší z pachatelů dopustil i přesto, že byl za obdobnou kriminalitu již trestán. Celkem obvinění spáchali motoristům škodu ve výši třinácti tisíc korun. Policejní komisař na 24 letého muže podal podnět na uvalení vazby a zadržel ho. Tam nakonec obviněný z rozhodnutí soudu skončil.            

Ženu převezl vrtulník
Dvě těžká zranění si vyžádala včerejší dopravní nehoda. K ní došlo dopoledne kolem 11.40 hodiny na silnici mezi obcemi Litvínov a Klíny. Řidič osobního vozidla značky Honda tam jel od Litvínova a u osady Horní Ves při projíždění pravotočivé zatáčky měl dostat s vozidlem smyk a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem značky VW, které jelo od Klínů. Řidič Hondy a jeho spolujezdkyně utrpěli těžké zranění, žena musela být vrtulníkem transportována do nemocnice. Alkohol u řidiče VW nebyl zjištěn, u druhého řidiče nebyla provedena dechová zkouška s ohledem na jeho zranění. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 200 tisíc korun. Míra zavinění je předmětem šetření.

Tři auta zmizela
Mostecká policie o víkendu zaznamenala tři krádeže osobních vozidel. V Janově na parkovišti před jedním domem kdosi odcizil osobní automobil značky Renault 19 červené barvy. Majitel odhadl vzniklou škodu na částku 20 tisíc korun. Vyšší škodu za 150 000 utrpěl majitel osobního vozu tovární značky Škoda Octavia. S tou někdo odjel z ulice Vrchlického v Mostě, kde byla zaparkována u panelového domu.
Škodu za 300 tisíc korun způsobil neznámý zloděj. Ten z mostecké ulice Jana Kubelíka odvezl stojící osobní automobil značky VW Sharan černé barvy. Krádeže automobilů nyní šetří policisté mosteckého a hamerského oddělení spolu s kriminalisty.

Hořelo od televize
Obrničtí policisté ukončili šetření případu požáru bytu v Bečově. Začátkem listopadu kolem 17 hodiny hořelo v přízemním bytě jednoho panelového domu v obci. V bytě nikdo nebyl a požár poškodil zařízení bytu, poškozeny byly vnitřní omítky, linoleum a plastová okna. Majitelka bytu z domova odešla a nechala puštěný televizor. Požár lokalizoval mostecký hasičských záchranný sbor spolu s místními hasiči. Ke zranění osob nedošlo, jen majitelka se při návratu do bytu nadýchala zplodin hoření, byla ošetřena na místě lékařem. Provedeným šetřením policie a vyšetřovatele HZS bylo zjištěno, že požár vznikl technickou závadou na televizním přijímači. S ohledem na výsledky šetření policisté případ odložili.

Další dealer z Chanova skončil ve vazbě
Policejní komisař mostecké policie obvinil dalšího muže z Chanova za výrobu a distribuci drog. Muž ve věku 56 let byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů na základě výsledků šetření po provedených domovních prohlídkách ve čtyřech chanovských bytech z minulého týdne. Podle policie měl muž vyrábět metamfetamin a přechovávat předměty, které sloužily k výrobě drogy. Policie je našla minulý čtvrtek časně ráno v bytě jeho přítelkyně, kde obviněný již delší dobu bydlí. Drogu pak prodával v několika desítkách případech osobám s řad toxikomanů včetně své přítelkyně. Policie muže zadržela až druhý den a obvinila ho. Na muže podala podnět na uvalení vazby, kam byl včera předán. 

Vandal vykradl včelín
Škodu za 36 tisíc zanechal neznámý poberta včelaři z jedné obce na Mostecku. Ten vnikl do volně postavené stavební buňky, která sloužila jako včelín. Uvnitř odcizil různé včelařské potřeby. Případ trestného činu krádeže a poškozování cizí věci šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.

V garáži byla škodná
Trestného činu porušování domovní svobody se dopustil zatím neznámý pachatel. Ten v jedné obci na Litvínovsku vnikl na oplocený pozemek u rodinného domku a tam se dostal do garáže, odkud odcizil elektrocentrálu a další věci v hodnotě 55 tisíc korun. Případ vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Hamru.
 

vytisknout  e-mailem