Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další dealeři marihuany obviněni

v souvislosti s tímto případem kriminalisté zadrželi současně i dalšího muže - mladého bývalého policistu 

 
Další dealeři marihuany obviněni
Bruntálští kriminalisté odhalili další skupinu dealerů, kteří na Bruntálsku a v okolí Moravského Berouna distribuovali v letních měsících nejméně 800 gramů rostlinné hmoty několika desítkám osob, z nichž někteří byli i mladiství. Na případu pracovali nejméně dva měsíce specialisté z kriminální služby, kteří se zabývají problematikou toxi. Zjistili také, že množství prodané drogy se s postupem času zvyšovalo.
Skupinu pachatelů zadrželi ve dnech 14. až 15.9.2009. Provedli domovní prohlídku, při které bylo zajištěno více jak 130 gramů sušené rostlinné hmoty - skunku. Policejní komisař obvinil tři muže ve věku od 18 do 23 let z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Současně zadrželi i dalšího muže - bývalého mladého policistu, na kterého byl Inspekcí PČR podán návrh na zahájení trestního stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Policista byl zařazen u služby pořádkové policie a sloužil zhruba rok. Byl ve zkušební době a navštěvoval střední policejní školu, kterou nedokončil. K 31.8.2009 byl propuštěn a nemá nárok na jakékoli finanční požitky vyplývající ze Zákona o služebním poměru. Obviněným hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let. Policisté na případu dále pracují a množství obviněných osob nemusí být konečné.
 
Policisté objasnili krádež pokladny během několika hodin
Vrbenští policisté spolu s psovodem a služebním psem Yagem objasnili krádež pokladny během několika hodin. Zadrželi pachatele ve věku 21 a 22let. Policejní komisař SKPV oba mladíky obvinil z trestného činu krádeže. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že v době od 15. do 16.9.2009 ve Vrbně pod Pradědem vytlačili dřevěné okno do jídelny rychlého občerstvení a odcizili elektronickou pokladnu a jedno pivo Holba. Odešli na ulici Husova a do přilehlého pole, kde pokladnu rozbili kamenem. Vzali peníze ve výši 1500 Kč. Dále měli ještě v Mnichově odcizit dvoje boty v celkové hodnotě 700 Kč. Starou obuv vyhodili do popelnice a policisté ji později zajistili. Peníze obvinění použili pro svou potřebu.
 
 
                                                                                  komisař por. Bc. Tušková Pavla
 

vytisknout  e-mailem