Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další důvěřivá seniorka přišla o úspory

ÚO Bruntál - pod záminku vrácení přeplatku za léky a jiné.. 

 
Napadl servírku a poškodil tři barové židličky
Podezření z přečinu výtržnictví si vyslechl od vranských policistů 45letý muž. Ten měl dne 17.3.2012 ve Vrbně pod Pradědem v baru- herně na ulici Nádražní vulgárně napadnout servírku. Ta mu odmítla z důvodu jeho podnapilosti podat další alkohol. Následně měl podezřelý muž uchopit do rukou barovou židli, zvednout nad hlavu a uhodit s ní o zem, což zopakoval ještě dvakrát. Poškodil tři barové židle a způsobil škodu přes 4 tisíce. Přivolaní policisté ho na místě zajistili za pomoci donucovacích prostředků a ten den střízlivěl na záchytné stanici. Svého protiprávního jednání se měl dopustit i přes skutečnost, že již v minulosti byl za obdobné jednání odsouzen.
 
Dopravní nehoda s těžkým zraněním – sdělení obvinění
Policejní komisař zahájil v těchto dnech stíhání 46letého muže pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Dle obvinění měl dne 12.1.2012 v 09,17 hodin mezi obcemi Kunov a Široká Niva řídit nákladní vozidlo Mercedes a přejel do levé poloviny silnice, kde narazil do protijedoucího vozidla Peugeot. Po střetu sjel s mercedesem do levého příkopu, kde narazil do stromu a oplocení domu. Při nehodě vzniklo zranění osádce peugeotu a to 49letému řidiči těžké a jeho o dva roky mladší spolujedoucí lehké. Způsobená škoda byla ve výši 272 tisíc Kč.
 
Smlouvu s telefonním operátorem uzavřel na svého otce
Až dva roky odnětí svobody hrozí 33letému muži, kterého v těchto dnech obvinil policejní komisař z přečinu poškození cizích práv. Je mu kladeno za vinu, že dne 22.8.2010 měl zažádat u operátora telefonní společnosti o převod své SIM karty z předplacené služby na tarifní a to na jméno svého otce. Měl využit jeho osobních údajů, aniž o tom otec věděl. Následně paušální tarifní služby měl využívat, ale řádně nehradil účty za poskytnuté služby. Způsobil dluh ve výši 4817 Kč, který je vymáhán po jeho otci, kterému tím hrozilo správní a exekuční řízení.
 
Pod legendou vrácení přeplatku za léky okradla důvěřivou seniorku
Důvěřivosti 88leté seniorky využila neznámá pachatelka, která včera 17.4.2012 v 09,30 hodin v Krnově zazvonila na zvonek u rodinného domu. Sdělila, že jí jde vrátit přeplatek za léky ve výši 1 tisíc Kč, ale má u sebe pouze bankovku ve výši 2 tisíce, kterou potřebuje rozměnit. Důvěřivá paní jí na základě těchto informací pustila do domku. Spolu odešly do ložnice, kde paní vytáhla z obálky tisíc korun. Pachatelka požádala o papír a tužku a tak poškozená odešla do kuchyně. Toho pachatelka využila a ze skříně odcizila obálku s hotovostí ve výši 26 tisíc Kč. Pak seniorce sdělila, že musí ještě pro něco zajet a hned se vrátí. To už se ale nestalo. Po jejím odchodu poškozená zjistila, že jí chybí obálka i s celou finanční hotovostí, kterou si střádala na pohřeb.
Popis pachatelky: věk kolem 30 až 35 let, střední postavy, delší a tmavé vlasy, světlé pleti, protáhlého obličeje. Mluvila plynule česky a přijela krátkým osobním vozidlem bílé barvy.
V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme starší občany, ať nejsou důvěřiví. Nevěří různým záminkám a nepouští do svých obydlí žádné cizí osoby.
 
Poctivý nálezce
Krnovským policistům oznámila místní obyvatelka, že jí po druhé hodině odpolední dne 17.4.2012 v Krnově na náměstí Minoritů v budově pošty někdo odcizil volně odloženou peněženku i s hotovostí 3500 Kč. Během šetření se však zjistilo, že peněženku nalezl neznámý nálezce na poště u přepážky. Následně ji vrátil i s veškerými věcmi majitelce.
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
18.4.2012

vytisknout  e-mailem