Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další dva vykázaní muži

ZNOJEMSKO: Jeden ve Znojmě a druhý v obci Lančov. 

     V lednu jsme vykázali z rodinných domů dva agresivní muže, kteří v opilosti opakovaně slovně i fyzicky napadali spolubydlící. Bylo to ve Znojmě na Hradišťské ulici a v obci Jiřice u Miroslavi. V únoru jsme pomáhali již dvakrát dalším obětem domácího násilí.

     Ve Znojmě na ulici 28. října řádil v bytě pětadvacetiletý muž. Poslední lednový den vyhrožoval zabitím rodičům, sestře i ostatním členům rodiny. Nakonec rozbil vstupní dveře do domu a způsobil tím všem vlastníkům bytů škodu čtyři a půl tisíce korun. Pro jeho protiprávní jednání byl vykázán na deset dnů z bytu, domu a jeho okolí. Zákaz však porušil. Na základě těchto skutečností pak soud rozhodl o prodloužení doby na celý měsíc. Muž nerespektoval ani soudní nařízení a znovu vešel do domu a snažil se kontaktovat rodinu. Opakovaně tím mařil výkon úředního rozhodnutí a vykázání. Pro podezření ze spáchání trestného činu nakonec skončil v policejní cele a v současné době čeká na další rozhodnutí soudu.

    Na začátku tohoto týdne v obci Lančov přišel domů jedenačtyřicetiletý syn a ve stavu značné opilosti dráždil psa ve dvoře a vulgárně napadal matku i sestru. Dožadoval se večeře, sprostě nadával a kopal do nábytku. Na jeho neurvalé chování reagoval pes neustálým šťěkáním. To agresivního muže rozezlilo natolik, že pěstí rozbil okno v kuchyni. Pes pak vzniklým otvorem skočil dovnitř a muže napadl. Obě ženy psa odtrhly a odvedly ven.  Toho muž využil a hned zavolal na linku tísňového volání 158. Prý byl napaden psem, kterého na něho poštvala matka se sestrou. Na místo ihned vyjeli policisté a celou záležitost prověřili. Nakonec se ukázalo, že o pomoc měly volat spíše ženy. Opakovaně a se stoupající tendencí jim totiž znepříjemňuje život a hrubě narušuje jejich společné soužití. Policisté násilníka odvezli na ošetření a potom do policejní cely. Zároveň využili zákonné možnosti na ochranu obětí domácího násilí a rozhodli o jeho vykázání. Deset dnů se nesmí ani přiblížit k bydlišti a nesmí ani kontaktovat svoji matku a sestru. 

     Od 1. ledna 2007 do 9. února 2010 jsme na Znojemsku a Moravskokrumlovsku vykázali celkem dvacet jedna osob. V letech 2007 a 2008 to bylo po čtyřech případech, v roce 2009 devět případů a v letošním roce již čtyři. Pokaždé se jednalo o muže, kteří se dopouštěli domácího násilí. Většinou byli pod vlivem alkoholu. Mnohdy všemu přihlížely i děti.  

Zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem