Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další dvě vloupání do dodávek

Táborsko – Zloděj měl zájem o nářadí. 

Policisté ze Sezimova Ústí řeší další dvě vloupání do dodávkových vozidel, ve kterých bylo různé elektrické nářadí.

První případ se stal v noci z 29. na 30. března 2023 v Bydžovské ulici před domem číslo 352 v Plané nad Lužnicí. Dosud neznámý pachatel se zde vloupal do vozidla značky Citroen Jumper. Z nákladového prostoru odcizil benzinovou pilu na asfalt, benzinové bourací kladivo a benzinovou vibrační desku s příslušenstvím. Poškozené společnosti vznikla škoda odhadem za téměř 200 tisíc korun.

K druhému vloupání došlo ve stejné době před domem číslo 69 v Krátošicích. Zloděj se násilím vloupal do zaparkovaného nákladního vozidla VW Crafter. Z nákladového prostoru odcizil černý plastový kufřík s laserem a magnetickými držáky a žlutý kufřík s rotačním laserem a stativem. Firmě způsobil škodu odhadem za více než 120 tisíc korun.

Pokud si někdo v uvedené době, na uvedených místech, všiml podezřelého pohybu vozidla či osob u jmenovaných dodávkových vozidel, případně podezřelého prodeje tohoto specializovaného nářadí, předejte prosím informace policistům na služebně v Soběslavské ulici číslo 2763, v Táboře, nebo na telefonní lince 974 238 730.

Za případnou pomoc děkujeme.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

1. dubna 2023

vytisknout  e-mailem