Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další dvě vloupání do vozidel evidují v Tachově

TACHOV – Policisté opakovaně upozorňují občany, aby nenechávali věci ve vozidlech. Lidé však berou tuto radu zřejmě na lehkou váhu.  

     Tachovští policisté šetří další dva případy vloupání do vozidel, které se staly ze 4. na 5. října letošního roku v Tachově. Do vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkované v ulici Boženy Němcové, se vloupal dosud neznámý pachatel poté, co poškodil boční okénko vozidla. Z něj pak odcizil autorádio, peněženku s doklady a finanční hotovostí ve výši 500 korun. Dále vzal batoh s věcmi do zaměstnání, čímž majitelce způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 2 000 korun, poškozením okénka vozidla způsobil škodu ve stejné výši.
     Další vozidlo, do kterého se pachatel vloupal, stálo zaparkované před jedním domem v ulici K. H. Borovského. Pachatel nejprve poškodil zámek vozidla a následně rozbil skleněnou výplň okénka vozu. Zaujala ho zřejmě taška položená na sedadle vozidla. V ní se nacházel nákup a peněženka s finanční hotovostí přes 2 000 korun a doklady k vozidlu.
     V obou případech tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Po neznámém pachateli a odcizených věcech pátrají. Zároveň opětovně apelují na občany, aby ve vozidlech nenechávali žádné věci, které by mohly upoutat pozornost zlodějů. Právě odložené věci jsou pak jejich snadnou kořistí, protože na rozbití okénka vozidla, což je jeden z nejčastějších způsobů vloupání, stačí opravdu krátká chvíle. Nejjednodušším způsobem, jak se proti této trestné činnosti bránit, je tedy nenechávat věci ve vozidle viditelně odložené.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
7. 10. 2015

vytisknout  e-mailem