Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další hříšnice za volantem

KLADENSKO – Řídila pod vlivem drog. 

Včera 24. listopadu 2020 po jedenácté hodině večerní kontrolovali policisté Obvodního oddělení Kladno – Kročehlavy v ulici Jaroslava Foglara osobní vozidlo Peugoet 306.

Jako řidička byla zjištěna devatenáctiletá žena z Kladna, která se při kontrole podrobila testu na návykové látky testem DrugWipe 5 SP s pozitivním výsledkem na látku THC a dále na látku Amfetamin/Metamfetamin. Následně byl u podezřelé proveden odběr biologického materiálu v nemocničním zařízení.

Skutek je prošetřován jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Loni při nehodách zaviněných řidiči do 25 let zemřelo 84 lidí. A každá pátá oběť připadá na nehody, kdy byl řidič opilý nebo pod vlivem drog, vyplývá z policejních statistik.

Drogy za volantem: Nejčastěji marihuana a extáze

Výroční zpráva Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti ukazuje, že nejčastěji užívanou drogou na území České republiky jsou hned po alkoholu konopné látky. Potom následuje extáze, halucinogenny, pervitin, kokain.

Alkohol a drogy ovlivňují řadu psychomotorických funkcí, prodlužují reakční dobu. Některým řidičům zvyšují sebevědomí, což může vést k přecenění svých schopností.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
25. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem