Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další kontroly autobusů

LOUNY - Včera policisté odstavili jeden autobus... 

Ve čtvrtek dopoledne proběhla na Lounsku další kontrola autobusů. Tentokrát se policisté se zástupci Centra služeb pro silniční dopravu Ústí nad Labem vydali provádět kontrolu na stanoviště u motorestu v Chlumčanech. Tato kontrola dopadla o poznání lépe, než ta středeční. Policisté při ní zkontrolovali 12 vozidel různých autobusových dopravců a pro závažné technické nedostatky odstavili na místě 1 autobus. U dalšího autobusu policisté zjistili, že má prasklé čelní sklo, proto sepsali s jeho řidičem oznámení o přestupku. Jak se již policie zmínila, prvořadým zájmem celé této akce je, aby lidé cestovali bezpečně a nebyl ohrožen jejich život. Proto policisté podobné akce plánují i do budoucna.

Vandal poškodil vozidlo

Ve čtvrtek brzy ráno řádil dosud neznámý vandal na Žižkově náměstí v Žatci. Středem jeho zájmu se stalo zaparkované vozidlo zn. Hyundai Trajet, které polil neznámou látkou, čímž způsobil majiteli vozidla škodu za padesát tisíc korun. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.

Ve smlouvě o úvěru uvedl vyšší příjem

V prvním čtvrtletí letošního roku uzavřel 59letý muž z Loun, prostřednictvím dvou prodejen v Lounech, dvě smlouvy o úvěru na nákup televizoru a nábytku. V obou případech se zavázal k úhradě pravidelných měsíčních splátek. Ani jednu však z obou sjednaných smluv neuhradil a na urgence věřitele nereaguje. Bylo zjištěno, že v obou smlouvách uvedl nepravdivé údaje o výši příjmu. V těchto dnech byl komisařem služby kriminální policie a vyšetřování obviněn z trestného činu úvěrového podvodu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 21 070 Kč.

Řídil bez oprávnění

Ve čtvrtek dopoledne policisté v Břvanech na Lounsku kontrolovali vozidlo zn. Škoda Forman, které řídil 19letý mladík z Chomutovska. Jak vyšlo najevo, mladík řídil i přes skutečnost, že není držitelem řidičského průkazu. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto bylo sděleno podezření pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Vyloupil telefonní automat

Ve středu, v brzkých ranních hodinách, se do telefonního automatu v suterénu chirurgického oodělení lounské nemocnice vloupal neznámý pachatel. Vypáčil zásobník na mince a odcizil finanční hotovost, pokladnu a dvířka automatu. Svým počínáním způsobil škodu za celkem 7 860 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

 

vytisknout  e-mailem