Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další krádež oken na Žatecku

LOUNY - Zlodějům nevadí, že okna jsou již zabudovaná... 

Policisté šetří další krádež plastových oken z rekonstruovaného domu. V tomto případě se událost odehrála v minulých dnech v obci Žiželice na Žatecku u jednoho domu, který není v současné době obydlen a provádějí se na něm stavební práce. Dosud nezjištěný pachatel si odtud přisvojil celkem šest plastových oken různých rozměrů v hodnotě za celkem 100 tisíc korun. Vůbec mu nevadilo, že okna jsou již zabudovaná, stačilo jen odříznout montážní pěnu. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají, stejně jako v předchozím případě, kdy dosud neznámý zloděj odcizil plastová okna z rekonstruovaného domu v obci Tatinná na Žatecku (http://www.policie.cz/clanek/nafta-zmizela-i-z-lokomotivy.aspx).

Z garáží zmizely věci za několik desítek tisíc korun

O víkendu byly vykradeny garáže jak v Lounech, tak i v Podbořanech, a z obou míst zmizely věci za několik desítek tisíc korun. Dosud nezjištěný poberta si vyhlédl jednu uzamčenou garáž v podbořanské ulici Bílý Kopec a odcizil odtud geodetický rotační laser, rybářský prut s navijíkem a další rybářské náčiní. Celková škoda byla v tomto případě odhadnuta na 155 700 Kč. V Lounech byla vykradena jedna řadová garáž v ulici Cukrovarská zahrada. Zmizely z ní komplet čtyři kola na osobní automobil se zimními pneumatikami, různé nářadí, ale i horské kolo. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na 62 320 Kč. Oba případy policisté šetří jako trestné činy krádeže a po pachateli-ích pátrají.

Žena přišla o šperky

Již druhý případ krádeže šperků na ženách šetří v posledních dnech lounští policisté. Zatímco v prvním případě došlo ke krádeži minulý čtvrtek v ulici Spojovací v Lounech (http://www.policie.cz/clanek/granat-prinesl-na-policejni-sluzebnu.aspx), kde ženu středního věku okradl za bílého dne dosud nezjištěný pachatel, druhá událost se odehrála o den později v ulici Školní. Mezi 13. a 14. hodinou přistoupil k 41leté ženě, která tudy procházela, neznámý pachatel a z krku jí strhnul tři řetízky s přívěsky. Než se poškozená stačila vzpamatovat, zloděj byl pryč. Škodu, kterou jí způsobil, vyčíslila na 4 600 Kč.  Policisté na obou případech intenzivně pracují.

Opilec za volantem

Není víkend, kdy by policisté nenačapali opilého řidiče. Nejinak tomu bylo i v neděli, po jedné hodině v noci, v žatecké ulici Volyňských Čechů. Policisté ve směru jízdy od středu města na Holedeč kontrolovali řidiče osobního automobilu zn. Ford Escort. Při první dechové zkoušce mu přístrojem Dräger naměřili 1, 53 promile a při druhé 1, 51 promile alkoholu v dechu. Sám 37letý řidič uvedl, že před jízdou vypil údajně tři dvanáctistupňová piva. Policisté mu zakázali další jízdu a následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 6. června 2011

vytisknout  e-mailem