Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další krádež rybářské pramice

Tábor – Planá nad Lužnicí – Majitelé lodí na Lužnici pozor. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Jak jsme již v závěru uplynulého týdne informovali, rybářské lodě na řece Lužnici na Táborsku se staly objektem zájmu zlodějů.
http://www.policie.cz/clanek/kradez-rybarskych-lodi.aspx
Po krádežích v katastru Tábora a Sezimova Ústí (viz. výše uvedený odkaz) oznámil odcizení své lodě i majitel z Plané nad Lužnicí. Svou laminátovou rybářskou pramici měl ukotvenou na levém břehu řeky u jednoho z pozemků v Soukenické ulice. K odcizení došlo v nočních hodinách z 13. na 14 června 2015. Svou škodu odhadl na částku 8 000 korun. Jedná se tak v letošní rybářské sezóně již o šestou odcizenou pramici na Táborsku. Obdobné případy pak šetří i policisté v dalších rybářských lokalitách kraje (Třeboňsko, Jindřichohradecko, Českobudějovicko).
Na uvedenou trestnou činnost opakovaně upozorňujeme a nabádáme majitele lodí k odpovídajícímu zajištění svého majetku. Nabízí se použití pevných řetězů, odolných zámků, častá kontrola lodí a rovněž tak vybavení pramic takovými markantními znaky, aby byla loď snadno rozpoznatelná, identifikovatelná a tudíž pro zloděje obtížněji použitelná.
Rovněž tak žádáme každého, kdo by mohl k objasnění krádeží lodí přispět jakoukoliv další důvodnou informací, ať již z místa činu, podezřelému výskytu osob, včetně prostředků k přepravě lodí, a rovněž tak k podezřelé nabídce prodeje rybářských pramic, aby své informace předal policistům na jejich služebnách či prostřednictvím policejní linky číslo 158. Děkujeme.   
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
16. června 2015  
 

vytisknout  e-mailem