Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další krádež ve sběrně

LITOMĚŘICE – Tentokrát navštívil zloděj sběrnu v Křešicích; další info… 

Další krádež ve sběrně

Na Litoměřicku bylo zaznamenáno další vloupání do sběrny druhotných surovin. Tentokrát se jednalo o sběrnu v Křešicích. O víkendu ji navštívil nevítaný host a z areálu provozovny si odvezl motor z traktoru, závěs na kombajn a 45 kg mědi. Způsobil škodu 12 390 Kč. Tento případ však není v loňském roce první. V nedávné době došlo k podobné krádeži ve sběrně Třebenicích a v Rohatcích. V Rohatcích pachatel překonal dvoumetrové oplocení, aby ve sběrně ukradl 30 kg odpadního hliníku, 10 kg mosazi a 100 kg mědi v celkové hodnotě 6 300 Kč.
 

Chtěl asi lítat
 

Litoměřické nákupní středisko PENNY Market navštívil před několika dny mladý muž ze Semil. Zaměřil se na jeden druh zboží, na Red Bull. A nebyl to žádný troškař. Do připraveného batohu si postupně naskládal 42 plechovek energetického nápoje. Platit se mu však nechtělo. Bez placení se pokusil projít přes pokladny a vyšel ven. Na parkovišti k němu však přistoupil člen bezpečnostní agentury a vyzval ho, aby s ním odešel do kanceláře. Lapka se nijak nebránil a všechny plechovky v hodnotě 1 456 Kč vrátil. Podezřelého mladíka přivolaní policisté prověřili a zjistili, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen. Z tohoto důvodu zadrženého muže převezli na obvodní oddělení, kde mu po neodkladných úkonech sdělili podezření z trestného činu krádeže. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

Do práce odjela s proraženou nádrží
 

Když v pondělí ráno nasedla mladá žena ve Vrchlického ulici v Litoměřicích do svého osobního automobilu, nevšimla si, že má její auto proraženou nádrž na benzin. Protože měla málo benzinu, odjela k čerpací stanici, kde natankovala několik litrů pohonné hmoty a poté pokračovala v jízdě do práce. V Seifertově ulici zaparkovala svůj osobní automobil zn. Škoda Felicia a odešla do zaměstnání. Z nádrže jí však stále vytékal benzin. Řidička nakonec zjistila, že má v benzinové nádrži proražený otvor. Neznámý pachatel během noci prorazil nádrž a odčerpal z ní asi čtyři litry benzinu. Způsobil škodu přesahující 4 100 Kč. Čelí podezření z trestného činu krádeže.
 

por. Ing. Alena Romová
8.6.2010
 

vytisknout  e-mailem