Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další krádež vloupáním do rodinného domu

Tábor – Chotoviny – Šel po špercích, elektronice a finanční hotovosti. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po dvou případech krádeží vloupáním do rodinných domů v Sezimově Ústí I. (tiskový servis ze dne 25. 8. 2013) šetří obdobný případ i policisté v Chotovinách. V době pátečního odpoledne uplynulého týdne se zloděj obdobným způsobem, tedy po násilném překonání jednoho z oken, vloupal do domu v Lipové ulici. Po prohledání vnitřních prostor odcizil zejména šperky, a to prsteny a řetízky, dále pak fotoaparát, hodinky, GPS navigaci a nepohrdl ani nalezenou finanční hotovostí. Majitelům způsobil celkovou škodu ve výši odhadem 33 000 korun.
Případ šetří policisté místně příslušného Obvodního oddělení Mladá Vožice. Ke krádeži mělo dojít v odpoledních hodinách, tedy během dne, kdy si zejména obyvatelé ulic Lipová a Táborská v Chotovinách mohli v souvislosti s tímto případem všimnout jakéhokoliv neobvyklého dění, a to zejména hluku a podezřelého výskytu osob, případně vozidla. Jakékoliv informace, které by přispěly k objasnění tohoto případu, předejte prosím policistům na jejich služebnách v Jistebnici či Mladé Vožici, na telefonních číslech 974 238 720, 974 238 780, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
Vzhledem k uvedené trestné činnosti nabádáme obyvatele nejen Sezimova Ústí a Chotovin k obezřetnosti a k přehodnocení uložení a zabezpečení cenností v domech a bytech. Na místě je i vzájemná sousedská všímavost, a to v tom smyslu, zda nedochází v okolí k páchání uvedené trestné činnosti. Jakékoliv důvodně podezřelé dění pak prosím neprodleně sdělte policistům cestou linky číslo 158.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
26. srpna 2013  
 

vytisknout  e-mailem