Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další krádeže horských kol

Policie nabádá občany k opatrnosti 

Začátek školního roku znamená  pro školáky a jejich rodiče spoustu starostí spojených se školou a na sportování např. jízdou na kole už nezbývá tolik času. Ani počasí už tolik nepřeje tomuto sportu. A tak se jednoduše kola uklidí do sklepa, nebo se ponechají na chodbě. Pokud třeba o víkendu je pěkné počasí ještě se chceme na svém kole projet a podívat se na některá místa, která jsme o prázdninách nestačili navštívit. Nemilé může být však překvapení, když ve sklepě či na chodbě, ale i v kůlně u rodinného domu své kolo nenajdeme.
Tato nepříjemná věc se stala v pátek 9. září 2011 43letému muži z Domažlic a 26letému sportovci z Holýšova. Oba našli sklepní kóji prázdnou, zámek vypáčený a své kolo odcizené. V prvním případě se jednalo o horské jízdní kolo značky Kellys červenostříbrné barvy v hodnotě 15 100 korun a v druhém případě o horské kolo téže značky Kellys Quartz DSC v hodnotě 13 518 korun. Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Po neznámém pachateli a samozřejmě i po odcizených horských jízdních kolech intenzivně pátrají.
V souvislosti s rozmnožením těchto případů na celém území okresu Domažlice policie žádá občany, aby si dávali větší pozor na svá jízdní kola a lépe si je chránili i ve svých obydlích. Právě ve sklepních kójích, které jsou uzamčené jenom na plechovou petlici s visacím zámkem nejsou kola dostatečně zabezpečena. Pachatelé využijí toho, že vchodové dveře do bytových domů zůstávají přes den neuzamčené, nebo projdou s někým dovnitř pod záminkou návštěvy u někoho v domě a pak nerušeně ve sklepních kójích provádí trestnou činnost. Policie nabádá občany, aby si všímali osob, které v domě nebydlí a přesto se pohybují kolem domu nebo na chodbě. Pokud by takovouto osobu spatřili, je třeba si zapamatovat její pokud možno podrobný popis a oznámit její výskyt na policejní oddělení, nebo rovnou na bezplatnou  linku 158.  

kpt. Ing. Zdeňka Vogeltanzová
12. 9. 2011

vytisknout  e-mailem