Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další krádeže na seniorech objasněny

Podvodníci kontaktovali seniory policistům tzv. přímo před nosem. 

Ve čtvrtek 9.února 2012 v dopoledních hodinách si vrchní komisař SKPV Obvodního ředitelství policie Praha IV všiml podezřele vyhlížejícího vozidla tovární značky Škoda Octavia, jehož osádka se přímo před policejní budovou v ulici U Plynárny v Praze 4 snažila kontaktovat seniory na zastávce MHD.
Na základě znalostí problematiky trestné činnosti páchané na seniorech v metropoli a vyhodnocení situace se rozhodl spolu s kolegy z 8.oddělení obecné kriminality osádku vozidla zkontrolovat. Intuice kriminalisty nezklamala a v jejich rukou tak skončila trojice podezřelých osob.
Muže (46let) a jeho společnice (38 a 50 let) nakonec policejní databáze vyhodnotila jako možné pachatele hned několika trestných činů. Svou pozornost s největší pravděpodobností skupina zaměřovala na Královéhradecko, Brněnsko, hlavní město Prahu i další místa republiky. Větší část dopadené skupiny tak byla na základě žádosti předána kolegům z Hradce Králové.
 
Tisková zpráva hradeckých policistů je k dispozici na:
http://www.policie.cz/clanek/okradali-seniory-byli-zadrzeni.aspx.
 
Starší z žen, padesátiletá cizinka, zatím čelí obviněním ze dvou skutků. Podle kriminalistů v dubnu a květnu roku 2009 spolu s dosud nezjištěným spolupachatelem uvedla vytipované seniory v Praze 4 a 10 v omyl smyšlenou legendou. Předstírali, že jejich rodinný příslušník skončil v nemocnici na operaci a požádali o finanční půjčku. Po získání důvěry vstoupili k seniorům do bytu a v nestřeženém okamžiku jim odcizili uložené úspory v celkové výši 400 tisíc korun.
Pražští kriminalisté v současné době ženu stíhají vazebně a nevylučují její podíl na dalších obdobných případech.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 22.2.2012

vytisknout  e-mailem