Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Další krádeže objasněny

PROSTĚJOV - Policisté z obvodního oddělení Prostějov 1 objasnili dvě krádeže, ke kterým došlo v březnu a červnu letošního roku v Prostějově. 

Policisté z obvodního oddělení Prostějov 1 objasnili dvě krádeže, ke kterým došlo v březnu a červnu letošního roku v Prostějově. V březnu tehdy neznámý pachatel odcizil z prostoru před hlavním vchodem vlakového nádraží na Janáčkově ulici zde ponechané trekové jízdní kolo zn. JET. Majiteli způsobil škodu za 6 000 korun. Na základě operativního šetření a prověření všech informací a poznatků policisté případ objasnili. Podezřelým z tohoto protiprávního jednání je 49 letý muž Prostějovska. Pro policisty není žádným nováčkem. Již v nedávné minulosti byl za obdobný majetkový trestný čin soudem odsouzen a potrestán. Nyní mu za přečin krádež, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Ve druhé polovině června došlo ke krádeži na ulici Sportovní. Tehdy neznámý pachatel překonal dvoumetrový plot, vnikl na pozemek a následně do zahradní chatky. Z ní odcizil 40 metrů prodlužovacího kabelu. Majiteli tak způsobil celkovou škodu odcizením a poškozením za 3 300 korun. Operativním šetřením policisté případ objasnili. Podezřelým z tohoto protiprávního je 21 letý muž z Prostějovska. Ani on není pro policisty žádným nováčkem. V nedávné minulosti byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. Nyní mu za přečin krádež, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Podezřelý byl včerejšího dne ve spolupráci s prostějovskými kriminalisty zadržen v Prostějově, neboť na jmenovaného byl vydán Okresním soudem v Prostějově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. V průběhu včerejšího dne byl eskortován do vazební věznice v Olomouci.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

6.8.2014

vytisknout  e-mailem