Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další krádeže v supermarketech

TEPLICE - Pozor na nákupech, Pachatel vloupání zadržen, Odcizené vozidlo nalezeno. 

Pozor na nákupech

     Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené a během nakupování v teplickém supermarketu jí z kabelky, kterou měla volně zavěšenou na nákupním vozíku , který nechala na prodejní ploše bez dozoru, odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Krádeží ji způsobil škodu téměř 19 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest. 
    Téhož dne neznámý pachatel v jiném teplickém supermarketu okradl poškozenou zcela totožným způsobem. Žena, která nechala své věci bez dozoru tentokrát  kromě platební karty přišla i o finanční hotovost  ve výši 34.000 korun. V tomto případě může být pachatel s ohledem na výši způsobené škody  odsouzen až ke třem letům vězení.
    V souvislosti s těmito případy policie opakovaně apeluje na  občany, aby během nákupů nenechávali své věci bez dozoru v nákupních košících.


Pachatel vloupání zadržen

    Policisté sdělili 34-letému muži z  Teplicka ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného držení platební karty. Těch se dopustil tím, že se v odpoledních hodinách vloupal do rodinného domu, kde následně odcizil  finanční  hotovost, osobní doklady a platební kartu, čímž způsobil poškozenému škodu přesahující sedm tisíc korun. Oznamovatel pachatele na místě činu vyrušil a poskytl tak hlídce policie jeho podrobný popis, na jehož základě byl podezřelý během několika minut dopaden.  Teď mu za vloupání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Odcizené vozidlo nalezeno

     Policisté z Teplic vyšetřují trestný čin krádeže, kterého se ve večerních hodinách dopustil neznámý pachatel tím, že nezjištěným způsobem odcizil osobní vozidlo Škoda Superb, které měl poškozený zaparkované před domem.  Oznamovatel vyčíslil škodu na 260.000 korun. Policisté po vozidle ihned vyhlásili pátrání a  v dopoledních hodinách jej nalezli zaparkované  v centru Teplic. Vozidlo na místě nálezu předali nepoškozené majiteli. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři léta.
 

vytisknout  e-mailem