Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další matka neplatí na dceru

Mladá žena z Kopřivnice neplatí alimenty na svou nezletilou dceru. 

Od října minulého roku do současné doby dluží na výživném částku přes deset tisíc korun.  Tato vyživovací povinnost jí vyplývá ze zákona o rodině. Výše vyživovací povinnosti jí byla upravena rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně v říjnu 2007 na měsíční částku tisíc pět set korun.
Na základě oznámení otce dítěte tak policisté zahájili její trestní stíhání. V případě, že svůj dluh neuvede do pořádku, hrozí ji obvinění za trestný čin zanedbání povinné výživy. Za to může být potrestána až ročním pobytem ve vězení.
O tom, že tato matka není žádnou výjimkou svědčí i fakt, že za celý minulý rok jsme na Novojičínsku řešili sedm podobných případů, kde figurovaly ženy. Ve sto třinácti případech byli v minulém roce šetřeni muži, kteří si neměli řádně plnit svou vyživovací povinnost. Celkově v minulém roce novojičínští policisté evidovali sto dvacet případů, které jim byly nahlášeny. V letošním roce do současné doby policisté evidují šedesát osm případů, kde v šesti případech je podezřelou pachatelkou žena a v dvaašedesáti případech muž.


Stalo se …


Krádež na staveništi

Na staveništi obchvatu silnice I/57 k přivaděči dálnice D47 v Děrném, místní části Fulneku došlo v době od 11. do 13. května ke krádeži vibrační desky. Odcizená kovová vibrační deska Wacker, takzvaná žehlička, vážila přibližně půl tuny a její hodnota byla poškozenou společností vyčíslena na částku téměř sto osmdesát tisíc korun. Policisté po pachateli krádeže a odcizené kovové vibrační žehličce usilovně pátrají.


Z bytu odcizil LCD televizor

V průběhu dne 13. května odcizil neznámý pachatel z jednoho bytu v Novém Jičíně LCD televizor Samsung. Pachatel do bytu vnikl bez užití násilí a následně si z něj odnesl televizor s úhlopříčkou sto sedm centimetrů a v hodnotě třicet osm tisíc korun. Pachatel se tímto dopustil trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pokud se policistům podaří dopadnout pachatele, za tyto trestné činy mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitý trest.


Pachatele pravděpodobně zlákala motorová pila

Pravděpodobně ponechaná motorová pila ve vozidle zlákala neznámého pachatele z úterka na středu 13. května v Bartošovicích. Pachatel násilím vnikl do zaparkovaného vozidla Citroën Berlingo, ze kterého odcizil motorovou pilu Husqvarna, náhradní řetěz k motorové pile, pilník na ostření řetězu motorové pily, AKU vrtačku Makita a sadu bitů s dalšími nástavci. Způsobena škoda odcizením přesáhla částku třicet čtyři tisíc korun. Poškozením okna  zadních dveří vozidla byla škoda předběžně vyčíslena na tři tisíce korun.
Policisté po pachateli pátrají a opětovně upozorňují řidiče a majitele vozidel, aby své věci nenechávali viditelně položené ve svých vozidlech.

vytisknout  e-mailem